Er zit een beer in de trein

Er zit een beer in de trein
Categorieën: ,
Tags: ,
Publisher:

‘Een komisch misverstand over een schattige teddybeer’

Tijl en opa gaan met de trein naar de dierentuin. Tijls lievelingsknuffel reist mee. Er stapt een man op. Hij gromt: ‘Heb jij een beer bij je? Die moeten in een kooi!’ Een andere reiziger hoort dit en wordt bang. Zit er een beer in de trein? Het verhaal reist van bank tot bank en wordt steeds gekker… Als dat maar goed komt!

In drie woorden

Humoristisch, kleurrijk en levendig

In meer woorden

Het zal je maar gebeuren, een beer tegenkomen in de trein. Dat er dan paniek ontstaat geloof ik graag, want beren zijn natuurlijke reuze gevaarlijk! Of toch niet allemaal? Dit komische boek geeft een duidelijke boodschap af, oordeel pas als je iets zelf hebt gezien. Neem niet alles klakkeloos van een ander aan en ontdek zelf wat er aan de hand is. Een prachtige boodschap voor jong en oud.

Wanneer je dit boek open slaat kun je niet anders dan vrolijk worden. De paginagrote illustraties zijn kleurrijk en er is zoveel te zien. Kun jij ontdekken welke dieren er nog meer verstopt zitten in de trein? Op iedere pagina zijn kleine aanwijzingen te vinden, een leuke uitdaging voor jonge lezers.

De humor van de illustraties is terug te vinden in de tekst. Het verhaal is vlot geschreven en de stukjes tekst op iedere bladzijde zijn kort. Dit zorgt voor een fijne balans. Er is genoeg ruimte om je eigen verhaal er om heen te bedenken, dat is de kracht van een goed prentenboek.

Voor lezers met humor vanaf vier jaar.

Blog auteur Ilona de Kok

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *