Er zit een dodo op de bruidstaart

Er zit een dodo op de bruidstaart
Categorieën: ,
Tags: ,

‘Gezondheid,’ zei de dodo, die zeker NIET op de gastenlijst stond!

Meneer Snurkmans mag viool komen spelen op een bruiloft. Daarover is hij natuurlijk ontzettend in zijn nopjes. En, jeetje – er staat zo’n mooie bruidstaart,  met een heel speciaal glazuurlaagje. Als daar maar niks mee gebeurt!

 

‘Een vrolijk en humoristisch verhaal. En wat is er, naast de dieren, veel te zien in het stijlvolle art deco hotel!’

In drie woorden

Art deco, hilarisch, grappig

In meer woorden

Open het boek en breng een bezoek aan Hotel Deelmeer. Je hebt geluk want er staat een feestje te gebeuren. En dat feestje wordt vast een succes want meneer Snurkmans, misschien ken je hem nog van het boek ‘Er zit een dinosaurus op de 13de verdieping’  is uitgenodigd om het muzikale deel voor zijn rekening te nemen. Omdat hij wat vroeg ter plaatse is kan hij mooi de bruidstaart in de gaten houden want er ligt een ongenode gast op de loer die dol is op bruidstaarten: Dodo. Gelukkig blijkt meneer Snurkmans  behalve een goede violist ook een prima taartbewaker te zijn. Hij weet Dodo en later andere taartbelagers flink op afstand te houden. Maar toch loopt alles niet op rolletjes. Misschien neemt meneer Snurkmans  zijn taak wel iets te serieus…

Een ontzettend grappig verhaal, geniaal verzonnen door de schrijver Wade Bradford en al even geniaal in beeld gebracht door illustrator Kevin Hawkes. Het rijke kleurenpalet en de geometrische vormen zijn onmiskenbaar een uiting van de art deco stijl. De humor, de clou van het verhaal, het is echt zo grappig.

Ik heb het boek voorgelezen in groep 3, de kinderen vonden het grappig, vooral toen de vergissing van meneer Snurkmans aan het licht kwam. Wellicht hebben kleuters hier nog wat uitleg bij nodig. Maar dat mag de pret niet drukken. Snurkmans is sowieso een innemende hoofdpersoon met dat gekke snorretje dat aan zijn neus lijkt te bungelen.

Voor feestgangers vanaf 4 jaar die kunnen genieten van mooie platen en gevoel voor humor hebben.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *