Ergens in de sneeuw

Ergens in de sneeuw
Categorieën: ,
Author:
Publisher:

‘Want iedereen die alleen is, verdient iets fijns.’

Het is bijna Kerstmis. Overal in de stad zijn mensen in kerststemming, het licht en de warmte stralen je van achter de ramen toe. Behalve in één huis: het huis van het meisje. Haar vader is veel te druk om het huis te versieren en een kerstboom op te zetten.
Als het meisje door de stad dwaalt, steekt er een sneeuwstorm op. En midden in die witte wereld doemt opeens een gedaante op: een eland, die het meisje meeneemt naar het winterbos. Daar staat, tussen alle grote bomen, een kleine dennenboom, als een kerstboom zonder versiering.
Ineens krijgt het meisje een geweldig idee. Samen met de eland gaat ze op zoek naar de mooiste schatten uit het bos om de boom mee te versieren. Steeds meer bosdieren helpen mee. Besjes, takjes, dennenappels, blaadjes, zelfs ijspegels vormen de mooiste kerstversiering die je je kunt bedenken! Nu ontbreekt alleen nog haar vader….

In drie woorden

Betoverend, magisch, sfeervol

In meer woorden

Wat een prachtig boek, bij het bladeren alleen al kom je helemaal in winterse kerstsferen terecht. En niet alleen zijn de prenten zo mooi dat je ze aan de muur wil hangen, ook het verhaal is prachtig. Het gaat over gemis, eenzaamheid, warmte en vriendschap. Het meisje in het verhaal is alleen in een ongezellig huis. De mensen om haar heen zijn wel met elkaar, hun huizen zijn gezellig versierd en ze vieren samen kerst. Het meisje gaat buiten op zoek naar iets fijns, iets magisch, iets vrolijks. Wanneer ze in een sneeuwstorm terecht komt, doemt er een eland op die haar op zijn rug meeneemt naar het winterbos. Het lijkt daar uitgestorven, maar niets is minder waar. Wanneer ze een kleine, kale boom aan de rand van een bevroren meertje ziet staan, krijgt het meisje een idee…

Linde Faas studeerde cum laude af aan de kunstacademie van Breda. Ze werkt als animator van tekenfilms, als kunstenares en internationaal als illustrator. Ze is de vaste illustrator van Pieter Koolwijk en maakte eerder haar eigen prentenboeken Ik neem je meeDe jongen en de walvis en Waar is Grote Broer? Linde woont in Noorwegen en haalt haar inspiratie uit de ongerepte natuur van het hoge noorden. En hoe de natuur er daar uit ziet, laat ze in dit boek goed zien! Het werk van Linde is erg herkenbaar.

 

Een boek dat je hart laat smelten. Voor iedereen vanaf 4 jaar.

the gravatar profile photo

Blog auteur Dieke Grootscholten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *