Escape Room

‘Vind het antwoord. Red de wereld.’

Als Ami bij The Escape komt, denkt ze dat het gewoon een spelletje is – de ultieme escaperoom met puzzels en opdrachten die ze moet uitvoeren voordat de tijd om is. Maar wanneer de Gastheer Ami en haar teamgenoten in de eerste kamer opsluit, krijgen ze al snel in de gaten dat dit geen gewone escaperoom is en dat er heel veel op het spel staat…

Kunnen Ami en haar vrienden het antwoord vinden voordat het te laat is?

In drie woorden

Zenuwslopend, beeldend en raadselachtig

In meer woorden

We kennen ze inmiddels allemaal, escaperooms. Je wordt opgesloten in een kamer met als doel een mysterie op te lossen om jezelf te kunnen bevrijden. Een heerlijke activiteit om met je vrienden te doen, want in teamverband werken is dan toch het fijnst. Ami wil samen met haar nieuwe vrienden uit The Escape ontsnappen. Ze noemen zichzelf ‘Vijf Breinen Sterk’. Als het tijd is om te beginnen worden ze opgesloten in kamer nummer één. Een zolderkamer vol oude elektronica. Als Ami moet schaken tegen de schaakmachine van Maelzel, is ze vastbesloten om te winnen. Dat moet de manier zijn om het luik te openen om oor te kunnen naar de volgende kamer. Maar als Ami wint, gebeurt er iets anders. Ze activeert een zelfvernietiging systeem en veroorzaakt een enorme brand. De vrienden raken in paniek en zetten alles op alles om te ontsnappen. Als er in de tweede kamer ook mysterieuze dingen gebeuren weten ze genoeg. Dit is geen escape room, dit is een spel om hen uit de weg te ruimen. Lukt het ‘Vijf Breinen Sterk’ om te ontsnappen? Of zijn ze gedoemd te verliezen?

Wat een spanning kent dit boek. Als lezer probeer je mee te denken over de raadsels die de personages tegenkomen. Wanneer ze in levensgevaar zijn moet je toch iets over het hoofd hebben gezien? Nieuwsgierig naar wat ging komen, kon ik dit boek niet wegleggen. Ik heb dit boek dan ook in een mum van tijd uitgelezen. Door de beeldende schrijfstijl van Christopher Edge, die heeft geschreven vanuit het ik-perspectief van Ami, waande ik me al snel in de mysterieuze sferen van The Escape. Ik had al snel door dat geen gewone escaperoom is, niets is wat het lijkt. De onderlinge relaties tussen de personages geeft het verhaal een extra laag. De vrienden hebben een ieder een unieke persoonlijkheid met elk een eigen talent welke van pas komt in één van de kamers. Toch is Ami het meesterbrein, wat zorgt voor een ultieme plottwist aan het eind van het boek. Ieder nieuw hoofdstuk wordt gesierd met een illustratie van vlinders, welke ook terugkomen in het verhaal. Verder kent het boek weinig tot geen illustraties. Alleen bijzondere tekens of boodschappen worden afgebeeld om het verhaal te verduidelijken.

Een zenuwslopend en raadselachtig verhaal voor puzzelaars en avonturiers vanaf 10 jaar.

the gravatar profile photo

Blog auteur Ilona de Kok

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *