Escape school – Het gevaarlijke toverboek

Escape school - Het gevaarlijke toverboek
Categorieën: ,
Publisher:

‘Daar gaan we! Ben je er klaar voor? Dan kan het avontuur beginnen’.

Op Espenstein gebeuren rare dingen. Het wemelt er opeens van de kobolden! Ze zetten de hele school op stelten. Maar waar komen ze vandaan? En wat heeft het gevaarlijke toverboek in de bibliotheek ermee te maken?
Ga samen met Anna en Tom op speurtocht om de school van deze woeste wezentjes te bevrijden. Dat lukt alleen als je alle puzzels oplost…

In drie woorden

Interactief, escape, puzzelen

In meer woorden

Wat een leuk concept! Al puzzelend kom je als beginnende lezen verder in dit boek. Je moet bijvoorbeeld de juiste voorwerpen uitknippen, kiezen uit twee mogelijkheden, een cijferpuzzel maken of een woordzoeker oplossen. Dit zorgt er telkens voor dat je erachter komt hoe je verder komt in het boek. Mocht je er echt niet uitkomen, zijn de antwoorden achterin het boek te vinden!

Het boek gaat over Tom en Anna die naar de bibliotheek gaan om daar huiswerk te maken. Daar vinden ze een oud papier waarop staat dat iemand in een oud toverboek heeft gelezen én een toverspreuk heeft opgezegd. Bij het opzeggen van de toverspreuk zijn de kobolten ontsnapt uit het boek. Tom en Anna zien de ontsnapte kobolten in de bibliotheek rondlopen. Wanneer de kobolten ontsnappen uit de bibiotheek, besluiten Tom en Anna dat ze moeten proberen om de kobolten te vangen. Van een docent krijgen ze de opdracht om naar een geheim toverboek te zoeken. Wanneer ze die gevonden hebben kunnen ze de school redden. Tom en Anna zetten alles op alles om het boek te vinden.

Voor kinderen vanaf 6 jaar die houden van puzzels oplossen.

Blog auteur Dieke Grootscholten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *