Eten, spelen, slapen in de zee

Eten, spelen, slapen in de zee
Categorieën: ,
Series: , ,
Publisher:

‘Kun jij zien of de inktvis al slaapt?’

In de zee zwemmen de leukste dieren. Ze smullen van lekkere hapjes, spelen in de golven en liggen heerlijk te slapen in het water. Zie jij de knabbelende krabben, de springende dolfijnen en de snurkende zeehonden? En waar is Inktvis?

In drie woorden

Informatief, zee, zoekopdrachten

In meer woorden

Ben je op zoek naar een informatief boek voor jonge kinderen, dan is dit deel uit de serie Eten, spelen, slapen een aanrader. Dit kartonboek is niet alleen leuk om voor te lezen, maar het is ook een heerlijk kijk- en zoekboek. Op iedere bladzijde wordt wel een vraag gesteld aan het einde van de tekst, zodat je samen met je peuter op zoek kunt gaan. Waar zit Inktvis toch? Welke krabben houden van schelpen? Waar is Schildpad? De zoekopdrachten tussen de tekst door maken het boek heerlijk afwisselend. De teksten sluiten aan bij de belevingswereld van jonge kinderen, maar zijn zeker niet kinderachtig. Op een volwassen manier wordt er toch begrijpelijk uitgelegd hoe het leven onder water eraan toe gaat. Knap gedaan.

Het boek gaat over dieren die eten, spelen en slapen in de zee. Op een speelse manier wordt er zo dus informatie gegeven over zeedieren. Wat zullen kinderen die graag meer willen weten over de wereld om hen heen hiervan smullen. Auteur Mack van Gageldonk maakte dit bijzondere boek. In zijn non-fictie boeken vindt hij ‘beleving’ even belangrijk als de ‘feiten’. Gewone dingen blijken vaak heel bijzonder te zijn.

Eten, spelen, slapen in de zee is een heerlijk kartonboek voor jonge nieuwsgierige aagjes die gek zijn op dieren en meer willen weten over de wereld om hen heen. Pak je vergrootglas erbij en zet je speurneus op en haal dit mooie zomerse boek in huis.

the gravatar profile photo

Blog auteur Sigrid Olivier

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *