Evi en eenhoorn 2, Eenhoorn op rolletjes

Evi en eenhoorn 2, Eenhoorn op rolletjes
Categorieën: ,
Author:
Publisher:

‘Was je leven eenzaam voordat wij vriendinnen werden?’

Evi is nog steeds beste vriendinnen met eenhoorn. Ze vieren samen vakantie, knutselen valentijnskaarten en oefenen voor het toneelstuk waarin Evi de hoofdrol wil spelen. En dus zorgt eenhoorn dat alles in Evi’s leven op rolletjes loopt, zoals alleen een eenhoorn dat kan. Maar of dat betekent dat ze daarmee alles voor Evi oplost?

In drie woorden

Humoristisch, kleurrijk en fantasierijk

In meer woorden

Eenhoorn op rolletjes is het tweede deel in de hilarische graphicnovelserie Evi en eenhoorn van Dana Simpson. Evi is beste vrienden met eenhoorn. En dus loopt alles in Evi’s leven op rolletjes. Met narcisme (eenhoorn), sarcasme (Evi) en heel veel humor beleven ze de nodige avonturen. Dit is de vriendschap waar iedereen over wil lezen. Basisschoolproblemen en de worsteling om jezelf te zijn komen aan de orde in dit verhaal op een humoristische manier waardoor er nergens een zware last aan hangt.

Dit boek is volledig in kleur waardoor de afbeeldingen spreken. Er is gekozen voor een korte tekst met overzichtelijke bladspiegel. Het verhaal kent een rijke woordenschat waarbij af en toe ietwat uitleg nodig is. Vaak is dit te herleiden in de illustraties.

Doordat Evi en eenhoorn totaal verschillend zijn qua karakter is er een mooi contrast in dit boek aanwezig. Er worden oplossingen gevonden voor lastige problemen doordat het andere personage er een andere kijk op heeft. Deze problemen zijn problemen waar veel kinderen mee te maken hebben of krijgen dus een stukje herkenning is daarbij geen probleem. Doordat het boek komt met een passende oplossing is dit tevens voor kinderen een fijne manier om hier mee om te gaan.

Voor kinderen met humor vanaf 8 jaar.

the gravatar profile photo

Blog auteur Ilona de Kok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *