Evi en eenhoorn 7 – Petje af voor eenhoorn

Is cool zijn echt zo belangrijk als Evi denkt?

Goudsbloem Hemelse Neusvleugels is geen gewone eenhoorn. Ze heeft ingebouwde wifi , is de meest betoverende oppas ooit en volgt glinsterlessen. Goudsbloem is kortom best cool. Maar, wanneer ben je eigenlijk cool?

In drie woorden

Hilarisch, stripvorm, grappig

In meer woorden

Alweer het zevende deel van de graphic novel serie Evi en eenhoorn. Net als in de vorige delen zien we ook hier weer een zelfingenomen eenhoorn en een tamelijk onzekere Evi die haar wankele zelfvertrouwen probeert te verbloemen door aan de lopende band grappig, soms ietwat sarcastisch uit de hoek te komen. Dit alles komt ook zeer  duidelijk tot uiting in de striptekeningen die vol humor zitten. Cool zijn is het hoofdthema in dit deel maar wanneer je dat nou precies bent is de vraag? Evi vindt klasgenoot en nerd Max bijvoorbeeld cool omdat het hem niet lijkt te kunnen schelen of hij cool is. En zo zijn er talloze anderen die om één of andere reden cool zijn te noemen. En ondertussen doet Evi flink haar best om zelf ook zo cool mogelijk over te komen. Maar of die pogingen nou goed uit de verf komen? Gelukkig heeft ze Goudsbloem als vriendin en dat is een relativerende factor, zo blijkt.

Het verhaal zit boordevol  grappige dialogen tussen Evi en Goudsbloem. Ook met haar ouders heeft ze veelzeggende gesprekken over behoorlijk actuele thema’s. Als haar vader zijn zin wil krijgen spreekt hij doorgaans van een win-win situatie waarna Evi hem dan op haar beurt weer probeert af te troeven. Dit is erg grappig en herkenbaar. Zowel voor ouders als voor kinderen.

Een zeer toegankelijk boek, ook voor kinderen die niet zo van het lezen van lange teksten houden. De plaatjes zijn grappig en kleurrijk. Je vliegt erdoorheen. Achterin het boek  is ‘bonusmateriaal’ toegevoegd dat in dit zevende deel bestaat uit een woordenlijst van 21 moeilijke woorden. Deze lijst bestaat uit zelfstandig naamwoorden, werkwoorden en bijvoeglijke naamwoorden. Om wat voor soort woord het gaat wordt steeds toegelicht. Een voorbeeld hiervan is: apostrof – blz 90 – zelfstandig naamwoord. Leesteken in de vorm van een zwevende komma. Dit kan nuttig en leerzaam zijn en het helpt om de tekst beter te begrijpen.

Eerder verschenen in deze serie een zestal andere delen onder andere: Evi en eenhoorn en Evi en eenhoorn 2 eenhoorn op rolletjes

Deze serie is geschikt voor eenhoornfans vanaf een jaar of 8

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *