Fake

Fake
Categorieën: ,
Authors: ,
Publisher:

“Een school zonder pesten
  … dat zou cool zijn!
Een school zonder pesten
  … zou dat bestaan?
Een school zonder pesten
  .. een uitdaging voor jou!?”

Populair zijn! Dat is Mila’s grootste wens. Daarom lost ze allerlei vuile klusjes op voor Ling, een meisje dat zich wèl heeft omringd met vrienden. Totdat één van die klusjes uit de hand loopt en Mila in de problemen raakt. Gelukkig schieten de Appers, een toffe club kinderen die opkomt voor wie gepest wordt, te hulp. Dit doen ze samen met de zombiekinderen die opgesloten zitten in de kerker van de school. Of… is dat maar een fabeltje?

In drie woorden

Humor, inspirerend, spannend

In meer woorden

In het tweede avontuur van de Appers gaan Alena, Polak en Paulien weer iemand helpen in hun strijd tegen het pesten. Hiervoor gebruiken ze de antipestapp, maar er zijn maar weinig kinderen die hun een bericht sturen. Daarom willen ze dat iets doen om de wereld te laten weten wie ze zijn. Terwijl ze dit plan in werking stellen ziet Polak dat Mila de vuile klusjes van Ling moet opknappen. Daarbij wordt haar beloofd dat ze daarna de allerbeste vrienden zullen zijn. Maar Ling is heel wat anders van plan en pest Mila. Na een poosje durft Mila een berichtje te sturen naar de antipestapp en kunnen de Appers aan de slag! Zou het ze lukken om het pesten te stoppen?

Emy Geyskens heeft een inspirerend boek geschreven over pesten en vriendschap. Twee onderwerpen die zo verschillend van elkaar zijn en toch ook heel dicht bij elkaar liggen. Je volgt de Appers in hun plannen, maar ook lees je waarom Mila bepaalde keuzes maakt. Het verhaal is erg speels door het gebruik van verschillende lettertypen en kleuren bij bepaalde woorden en uitspraken. De Appers maken ook gebruik van Tiktok, wat natuurlijk nu heel populair is! 

De kleurrijke illustraties, gemaakt door Conz, zijn simpel maar sprekend. Ze maken visueel wat er op dat moment gebeurt in het verhaal. 

Een inspirerend boek tégen pesten en vóór vriendschap. Voor alle helden vanaf 8 jaar. 

Blog auteur Yvonne Soepboer

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *