Festival

Festival
Categorieën: ,
Author:
Publisher:

‘Schuldgevoel reist gewoon met je mee, waar je ook naartoe gaat.’

Na haar eindexamen gaat Anna naar Barcelona om Spaans te leren. En nog veel meer. Hoe je heimwee op afstand houdt. Hoe verslavend muziek blijft. Hoe de scheidslijn tussen lekker gaan en te ver gaan, flinterdun is. Maar vooral: dat schuldgevoel gewoon met je meereist. Waar je ook naartoe gaat.

In drie woorden

Schuldgevoel, verslaving en aangrijpend

In meer woorden

Anna gaat na haar eindexamen naar Barcelona om Spaans te leren. Ze schrijft brieven naar Eliaan, haar beste vriendin om haar op de hoogte te houden van wat ze allemaal meemaakt in Barcelona. In de brieven haalt ze herinneringen op aan feesten en festivals waar ze in die zomer samen naar toe zijn gegaan. Op die feesten gingen ze vaak te ver. Ze dronken veel en gebruiken ook extasy. Vooral haar vriendin Eli kon hierin moeilijk mate houden. Door de brieven die Anna naar Eli schrijft, leer je de meiden steeds beter kennen. Ook staan er stukken uit het dagboek van Eli beschreven, zodat je het verhaal ook vanuit haar perspectief leert kennen. Je proeft dat er iets gebeurd is met Eli, maar wat dit is, blijft lang onduidelijk. Dit maakt dat je verder wil lezen.

Anna probeert in Barcelona haar draai te vinden en sluit vriendschappen met andere studenten uit haar studiegroep. Ze leert een leuke jongen kennen, die haar inwijdt in de wereld van de dj’s en haar ook leert draaien.

Dit boek is vlot geschreven. Het geeft een inkijkje in de lastige scheidslijn die jongere kunnen ervaren bij het uitgaan. Wanneer ga je te ver? Hoe ga je om met het feit dat je ziet dat je vriendin te ver gaat en met ‘foute’ mensen omgaat? Kan de vriendschap dan nog blijven bestaan?

Festival is te lezen vanaf 15 jaar.

Blog auteur Dieke Grootscholten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *