Fin & Snip – Sunny komt spelen

Fin & Snip - Sunny komt spelen
Categorieën: , ,
Publisher:

Wat zit er achter het flapje?

Snip is het liefste vriendje van Fin. Ze spelen elke dag met elkaar van opstaan tot slapengaan. Snip is een slimme, maar wat ondeugende papegaai, Fin doet vrolijk met hem mee. In dit boek krijgt Snip een vriendinnetje op bezoek.

Een speels flapjesboek over de herkenbare avonturen van peuter Fin en zijn vriend Snip.

In drie woorden

Speels, vrolijk, grappig

In meer woorden

Fin is een vrolijke peuter. Hij speelt het liefst met zijn vriendje Snip, een klein papegaaitje. Als het vriendinnetje van Snip op bezoek komt wordt het een dolle boel. Sunny blijkt een wildebras waardoor het speelgoed en het eten af en toe alle kanten opvliegen. En de poes, die ook graag mee speelt, doet daar nog een schepje bovenop.  Hun wilde speeltafereeltjes zijn vaak te zien achter de flapjes. Dit zorgt voor een verrassend effect.

Dit boekje is geschikt voor kinderen vanaf ongeveer 1 jaar. Het is gemaakt van dik karton en daardoor lekker stevig. De flapjes zijn ook van karton, maar wel iets dunner dan de bladzijdes. Ze kunnen vrij gemakkelijk opengevouwen worden. De plaatjes zijn vrolijk en fris.

De illustraties achter de flapjes zijn een soort vervolg op de plaatjes die er bovenop te zien zijn. Daardoor kan de voorlezer (er is trouwens weinig tekst) het kind uitdagen te raden wat er achter het flapje tevoorschijn zal komen. Het spel, de ondeugendheid, het plezier, het speelgoed en de dieren komen regelrecht uit de belevingswereld van het jonge kind en zullen daardoor aanspreken en plezier verschaffen. De schrijfster van de reeks Fin & Snip boekjes, Elly van der Linden heeft zich ontwikkeld tot specialist “lezen met baby’s, dreumesen en peuters. Ze schreef en maakte naast deze reeks ook nog  veel andere prentenboeken.

Samen met je peuter genieten van een vrolijk, herkenbaar verhaaltje is van onschatbare waarde. Dit boekje geeft daar de mogelijkheid toe.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *