Friet Flamingo

Friet Flamingo
Categorieën: ,
Author:
Publisher:

Alles kan in je hoofd, als jij er maar in gelooft!

Heb jij ooit misschien een rare snuiter gezien? Het klinkt wat raar, maar ze bestaan, echt waar! Je hoeft niet eens naar ze op zoek, van de Poefpoes tot de Lanterpanter. Je vindt ze allemaal in dit boek!

In drie woorden

Humor, fantasie, met een onderliggende boodschap

In meer woorden

In dit vrolijke en kleurrijke prentenboek komen we heel wat vreemde snuiters tegen. Ze zijn allemaal verschillend van elkaar maar bijzonder op hun eigen manier. Zo is er de lollige Lama, de kakelbonte Kringloopkaketoe, de Oehoelewapper en natuurlijk Friet Flamingo. Door kennis te maken met alle vreemde snuiters, komen we op allerlei verschillende plekken, zoals de kapper, de appelgaard, de woestijn en de brillenwinkel. 

Ieder versje vertelt een compleet verhaal over de vreemde snuiter. De meeste versjes zijn heel erg grappig en lig je in een deuk van het lachen. Ook zijn er versjes waarbij Sam Loman een onderwerp aankaart die iets gevoeliger liggen. Zo kan het heel lastig zijn om keuzes te maken, het krijgen van een bril of dat je soms bang bent. Deze onderwerpen worden niet benoemd, maar kun je uit het versje halen. Hierdoor kun je mooie gesprekken krijgen. Aan het eind van het boek krijgen we een mooie boodschap mee, waar we over na kunnen denken: “Alles kan in je hoofd, als je er maar in gelooft!”. En deze boodschap is er niet voor niets… maar daarover lees je straks meer.

       

Sam Loman is zowel de auteur als de illustrator van dit prentenboek. Dit laatste komt niet helemaal uit de lucht vallen, want Sam was als klein meisje al voortdurend aan het tekenen. Op haar zestiende wist ze het zeker: ik wil kinderboekenillustrator worden. En dat is gelukt! Friet Flamingo zit vol met kleurrijke en gedetailleerde illustraties, passend bij het versje, die een glimlach op je gezicht toveren. Dit laatste is ook een doel van Sam. Haar leven bestaat, zoals ze zelf zegt, uit een aaneenschakeling van kleine gelukjes. Door een zeldzame chronische ziekte is ze beperkt in haar energie. Ze wil ons, als lezer, een beetje meer geven want zelf moet ze het soms met minder doen. Vandaar ook de mooie boodschap die ze in haar boeken verwerkt.

“… want iedereen verdient een Happy heart!”
Sam Loman

Ben jij 4 jaar of ouder en wil je meer weten over rare snuiters? Dan is dit boek zeker iets voor jou!

the gravatar profile photo

Blog auteur Yvonne Soepboer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *