Game on

Game on
Categorieën: ,
Author:
Publisher:

No fear. No limits. No excuses…’

Vijf vrienden krijgen een mysterieuze uitnodiging om deel te nemen aan een populair YouTube-spel: de nieuwsgierige Noor, de ambitieuze Sky, de knappe Eline, gezelligheidsdier Daan en de sportieve Jordi. De finale zal plaatsvinden in een afgelegen landhuis. Game on!
Maar de uitnodiging blijkt de start van een gruwelijk spel: wanneer Sky spoorloos verdwijnt, moeten de andere vier alles op alles zetten om hun vriendin te redden. Hoever zijn ze bereid te gaan voor haar? En wie heeft het op hen gemunt, en waarom?

In drie woorden

Spannend, onvoorspelbaar en vlot

In meer woorden

Noor, Sky, Eline, Daan en Jordi vormen een hechte vriendengroep. Ze weten alles van elkaar, toch? Wanneer ze worden uitgenodigd om mee te doen aan een populair YouTubespel hoeven ze ook niet lang na te denken. Met hun deelname kunnen ze een mooi geldbedrag winnen. Iets dat iedereen op zijn of haar eigen manier goed kan gebruiken. Voor de finale gaan ze naar een afgelegen landhuis, waar ze allerlei opdrachten moeten uitvoeren. Na één van de opdrachten is Sky opeens spoorloos verdwenen. Wat is er met haar gebeurd? Waar is Sky? Zullen ze haar nog levend terugzien?

Het boek is erg vlot geschreven, zoals we vaker zien in de boeken van Cis Meijer. De hoofdstukken zijn kort en er gebeurt veel binnen een relatief korte tijd. Je vliegt door de bladzijdes. Het blijft mysterieus en onvoorspelbaar tot het einde. Het verhaal wordt voornamelijk verteld vanuit het perspectief van Noor. Daarnaast wordt er af en toe gewisseld naar het perspectief van Sky of het perspectief van de mysterieuze dader. De perspectiefwisselingen worden duidelijk aangegeven, zodat het verhaal goed te volgen is. Je leert zowel Noor als Sky steeds beter kennen gedurende het verhaal.

In het boek spelen actuele thema’s als groepsdruk, schoonheidsidealen en het gebruik van social media een grote rol. Het laat je zien dat sommige mensen grote geheimen met zich mee kunnen dragen, zonder dat je het in de gaten hebt. Hoe goed je ook bevriend bent. Een echte eye-opener.

Een spannend, actueel boek voor jongeren vanaf 13 jaar.

the gravatar profile photo

Blog auteur Reina Loonstra - Douma

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *