Geheim agent Max

‘Als je geheim agent wilt worden, moet je vooral heel goed je hersenen gebruiken.’

Het is zomer en alle vrienden van Max zijn met vakantie. Zelfs zijn oma is weg. Ze is geheim agent en is naar Zuid-Amerika voor een ZGM, een Zeer Geheime Missie. Ze krijgt daarbij hulp van een andere geheim agent, Faisel. Max heeft beloofd Faisels moestuin water te geven. Bij het tuinhuisje ontmoet hij robot Gember. Ze is een uitvinding van Faisel, alleen werkt ze nog niet helemaal goed. Dan wordt Gember ontvoerd door de baas van de beveiliging van het Ministerie van Geheime Zaken. Zij wil Gember inzetten als bewakingsrobot. Max moet de robot gauw terughalen voor het verschrikkelijk misgaat…

In drie woorden

Avontuurlijk, spannend, grappig

In meer woorden

Dit is het vierde deel in de serie die begon met ‘Geheim agent oma’. De oma van Max is geheim agent en Max wil niets liever dan in haar voetsporen treden. Die kans krijgt hij wanneer hij naar het tuinhuisje gaat van een andere geheim agent, opa Faisel. Hij had beloofd om in de afwezigheid van opa Faisel de planten van de moestuin water te geven. Wanneer hij daar aankomt, ontmoet hij robot Gember. Opa Faisel is naast geheim agent, ook uitvinder. Hij heeft deze robot uitgevonden en de bedoeling is dat het een bewakingsrobot zou worden die alles kan; elk beroep zou kunnen uitvoeren die je maar kunt verzinnen. Alleen is er een probleem, Gember is niet heel erg goed in wat ze doet. Opa Faisel wil proberen om de robot te verbeteren. De opdrachtgever van Faisel, het Ministerie van Geheime Zaken, wordt ongeduldig en ontvoert de robot naar Den Haag zodat ze de minister president kan bewaken. Faisel vraagt aan Max of hij wil proberen om de robot terug te halen, voordat het allemaal misgaat. Max vertrekt met Polly, de zelfrijdende auto van zijn oma, naar Den Haag. Hij voelt zich super stoer als een echte geheim agent, maar hij komt er ook achter dat geheim agent zijn nog niet zo gemakkelijk is als hij dacht. Gelukkig wil Jazz-Lynn, de dochter van de Amerikaanse ambassadeur, hem wel helpen. Lukt het Max om zijn eerste opdracht als geheim agent te volbrengen?

De eerste delen van de serie zijn ontzettend goed ontvangen. Manon Sikkel heeft een hele fijne schrijfstijl die veel kinderen aanspreekt. Het boek heeft geen lange inleiding, zodat je direct in het verhaal zit. Het verhaal leest vlot, is helder in opbouw en zit vol grapjes en spannende avonturen. Na het lezen van dit boek wil iedereen wel geheim agent worden! De teksten worden afgewisseld met grappige zwart/wit illustraties van Katrien Holland. Ze passen uitstekend bij het verhaal en laten het verhaal nog meer tot leven komen.

Voor alle jongens en meisjes vanaf 7 jaar die houden van een spannend verhaal.

 

Blog auteur Dieke Grootscholten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *