Gekkie de Gekko

Gekkie de Gekko
Categorieën: , ,
Publisher:

Wat je zegt, wie je bent, hoe je praat, hoe je doet, komt terug als een echo.
Onthoud dat maar goed.

Op een zonnig, exotisch eiland woont een kleine gekko met een grote droom: hij wil een ster worden.
Overtuigd van zijn eigen talent houdt hij elke dag een uitbundige Gekkie-show.
Maar op weg naar de top leert Gekkie een verrassende les over zichzelf. 

In drie woorden

Bewustwording, kleurrijk, warmte

In meer woorden

Gekkie de Gekko heeft een doel voor ogen: een grote ster worden! Daarom zingt hij zijn vrolijke lied, zo hard als hij kan. Dit doet hij elke dag, van ‘s ochtends vroeg tot het donker wordt. Het enige probleem is dat Gekkie de Gekko zo vals als een kraai zingt. Je kunt je wel voorstellen dat niet alle dieren in de Baai daar vrolijk van worden. Dan vertrekt Gekkie naar de kloof en tettert vol trots in het rond. Maar… wie doet Gekkie daar na? En waarom zo vals? Gelukkig komt er al snel een vrolijke vlinder aangevlogen die Gekkie een interessante les over zichzelf leert. 

Het bestsellersduo Rachel Bright en Jim Field hebben weer een pareltje gemaakt! Je kunt ze kennen van de boeken De leeuw in de muis of Laat maar los, Koala. De belangrijke levenslessen zijn verpakt in een kleurrijk jasje en zijn op een swingende rijm geschreven. Door het boek voor te lezen heb je direct een mooie ingang voor een gesprek: wat heeft de echo te maken met Gekkie? Is er in ons leven ook een echo? Daarnaast komt er goed naar voren hoe je rekening kunt houden met anderen om je heen. 

     

Wanneer je naar het prentenboek kijkt, kan het niet anders dan dat er een glimlach op je gezicht tevoorschijn komt. Gekkie de Gekko kijkt je enorm vrolijk aan, met zijn roze gitaar. Deze felle kleuren komen ook in het boek weer terug. Je krijgt als lezer meteen het gevoel op het exotische eiland te zijn. Er is zoveel te zien en te ontdekken, je kijkt je ogen uit!

Voor iedereen vanaf drie jaar, die net zo’n ster wil worden als Gekko.

the gravatar profile photo

Blog auteur Yvonne Soepboer

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *