Gevonden

Gevonden
Categorieën: ,
Publisher:

Het is best moeilijk allemaal. Eerst is alles normaal en mis je niks. Dan vind je iets en heb je iets extra’s. Dan raak je het extra weer kwijt en is alles weer terug bij normaal. Maar nu mis je iets. Hoe kan dat?

Frietje is zo’n meisje dat wil zorgen voor alle verloren dieren die ze aantreft: een zwerfhond, een verdwaalde schildpad, een manke duif…
Op een dag vindt ze een oude man die met zijn pantoffels aan midden op het fietspad staat en niet meer weet wie hij is. Frietje noemt de man ‘meneer Fritz’ en neemt hem mee naar huis. Ze is vastberaden om uit te zoeken wie meneer Fritz is.

In drie woorden

Hartverwarmend, grappig, ontroerend

In meer woorden

Wat zou jij doen als je een oudere meneer op pantoffels, een beetje verward op een fietspad ziet staan? Frietje twijfelt geen moment; ze zet haar fiets neer en pakt ‘meneer Fritz’ bij de arm en neemt hem mee naar haar huis. Daar weten haar ouders niet goed wat ze met de situatie aan moeten. Meneer Fritz weet helemaal niks: niet hoe hij heet, waar hij woont, wat hij heeft gedaan, helemaal niks! De politie wordt erbij gehaald, de zorg wordt ingeschakeld. En voorlopig mag meneer Fritz bij Frietje blijven logeren, want om hem nou de nacht door te laten brengen in een cel is ook zo wat. Naast dat meneer Fritz nogal in de war is, loopt hij soms ook zomaar weg.

De zoektocht naar wie meneer Fritz is wordt vol humor en met originele gebeurtenissen beschreven. Het is werkelijk een prachtig origineel verhaal vol van liefde: de liefde tussen de ouders van Frietje, de liefde en het begrip voor hun dochter, en de liefdevolle band die tussen meneer Fritz en Frietje ontstaat. Je leeft mee met Frietje als ze ontroostbaar in bed ligt als meneer Fritz weer eens is weggelopen en niemand weet waar hij is….
Frietje is zo’n meisje dat je na de eerste bladzijde al in je hart hebt gesloten.

Cees van den Berg, die ook muzikant is, schreef dit hartverwarmende verhaal. Gevonden is zijn tweede boek.

Een boek om voor te lezen vanaf 8 jaar, zelf lezen vanaf 10 jaar.

Blog auteur Ivenka Gerbrandy

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *