Gewoon zoals je bent

Gewoon zoals je bent
Categorieën: , ,

‘Je bent heel speciaal, gewoon zoals je bent!’

Kleine Snuf kan niet in de rij lopen.

Er is ook zoveel te zien –
zoals Girafs superlange steltpoten
en Gnoes puntige prikhoorns.
En dan ziet hij Krokodils hap-snap-tanden…
Kijk uit, Kleine Snuf!

In drie woorden

Lief, aandoenlijk en sfeervol

In meer woorden

In dit aandoenlijke boek loop het olifantje Kleine Snuf in de rij tussen de oudere olifanten. Onderweg komt hij allerlei dieren tegen. Elk dier heeft wel iets, wat Kleine Snuf ook zou willen hebben. Bijvoorbeeld van die puntige prikhoorns van de Gnoe. Die zouden geweldig zijn om iedereen bang te maken! Kleine Snuf vraagt of hij ze ook mag hebben, maar dat mag niet. Hij moet in de rij blijven! Kleine Snuf wil ook graag de lange steltpoten van de giraf, de gespikkelde vacht van de cheeta en zelfs de super scherpe tanden van de krokodil. Hij wordt verdrietig dat hij dat allemaal niet mag hebben. Aan het einde van het boek geven de andere olifanten aan dat hij dat allemaal niet nodig heeft. Hij heeft al fantastische flaporen en een super slurf. Hij is heel speciaal, gewoon zoals hij is.

De schrijver van dit boek wil de jonge lezers meegeven dat je niet zoals een ander hoeft te zijn, maar dat iedereen uniek en speciaal is. Dit is een boodschap die zeker in deze tijd erg waardevol is. Zo leer je dat kinderen niet naar andere hoeven te  kijken om gelukkig te zijn. Ook zij zijn speciaal, gewoon zoals ze zijn!

In dit boek zijn er op elke bladzijde twee mestkevers verstopt. Kan jij ze allemaal vinden? Voor kinderen vanaf ongeveer 3 jaar oud.

the gravatar profile photo

Blog auteur Dieke Grootscholten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *