Gezond met Rex – Goede hygiëne

Gezond met Rex - Goede hygiëne
Categorieën: ,
Publisher:

Over het belang van persoonlijke hygiëne tijdens een virusuitbraak!

Tijdens de pauze gaan Lotte, Jamina en Lars naar de wc. Als ze klaar zijn, wassen ze goed hun handen. Dat is belangrijk om gezond te blijven, zeker nu het virus weer overal opduikt. Maar als ze weer in de klas zijn, begint Lotte plots te niezen. Zou ze besmet zijn met het virus?

In drie woorden

Informatief, actueel, pandemie-maatregelen

In meer woorden

Gezond met Rex is een serie kinderenboeken over gezondheid en dan met name over de invloed die wij hier zelf op kunnen uitoefenen door gezond te leven. In dit deel ligt de focus op het voorkomen van besmetting met ‘het virus’ dat kennelijk overal weer op de loer ligt: klaar om opnieuw toe te slaan. Het verhaal gaat over drie kinderen, Lotte, Jamina en Lars. Zij delen ervaringen die ze hebben opgedaan ten tijde van de pandemie. Jamina’s oma heeft het bijvoorbeeld flink te pakken gehad. De kinderen willen alles doen om herhaling te voorkomen. Daarom houden ze zich goed aan de regels zodat de virusverspreiders zo min mogelijk kans krijgen. Gedurende de loop van het verhaal laten hondje Rex en de kinderen zien hoe je dat doet. Tegelijkertijd wordt informatie gedeeld over verschillende soorten microben, is er een stappenplan handen wassen in beeld gebracht en vertelt de juf nog meer over het hanteren van de maatregelen en het nut ervan.

Achterin het boek worden de tips en moeilijke begrippen door Rex nog eens op een rijtje gezet. Als je het boek gelezen hebt weet je veel over schimmels, bacteriën en virussen en weet je ook wat je kunt doen om je afweer gezond te houden.

Een toegankelijk prentenboek met veel informatie op maat. De platen zijn in pastelkleuren en ogen erg vriendelijk. Ze zijn meestal pagina vullend. Andere delen van deze serie zijn: Gezond met Rex – Goed in je vel, Gezond met Rex – Lekker eten en Gezond met Rex – veel bewegen.

Een vlot en leerrijk verhaal over afweercellen, virussen en hygiëne, met achterin tips om gezond te blijven. Voor iedereen vanaf 6 jaar.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *