Gif in het dierenrijk

‘Kom, en ontdek alles over de giftige dieren uit ons dierenrijk!’

Over de hele wereld komen meer dan honderdduizend giftige dieren voor, zelfs op de Noordpool. Maar wat is gif eigenlijk? Hoe werkt het? Wat is het nut ervan? En welke giftige dieren zijn er allemaal?

Het leven van Bioloog Mátyás Bittenbinder draait 24/7 om giftige dieren en in Gif in het dierenrijk heeft hij antwoord op al die giftige vragen. Goede vriend Barend Last, die wij allemaal kennen als auteur en voorlezen bij De Voorleeshoek, wekt de informatie tot leven met vier prachtige fictieverhalen. Want wat krijg je als je een bioloog en een schrijver samen in een kamer zet? Juist ja, dan ligt er opeens een spannend, stoer en vooral kleurrijk boek over gif op tafel.

In drie woorden

Informatief, indrukwekkend en kleurrijk

In meer woorden

Waarom zijn dieren eigenlijk giftig? Hoe komen ze aan hun gif? En waarom is gif veel belangrijker dan we denken? Je vindt alle antwoorden in dit boek!
Wist je dat gif heel nuttig kan zijn? En dat er twee verschillende soorten giftige dieren zijn? In dit boek komen ze allemaal aan bod: bonte slangen, heftige wespen, felgekleurde kikkers, wrattige padden en sierlijke kwallen.
Daarnaast vind je in dit boek ook nog een aantal spannende, grappige en fijne verhalen die je meenemen naar het jachtgebied van de zwarte mamba, naar de jungle in de tijd van de ontdekkingsreizigers en naar de keizerstijd waarin gif magische krachten bezat.

Het boek is opgedeeld in vier delen. Ieder deel begint met een verhaal. In het eerste deel wordt uitgelegd wat gif is en hoe het werkt. In het tweede deel ontmoeten we heel veel verschillende giftige dieren. In het derde deel gaan we op ontdekkingsreis. Eerst leren we een aantal giftige dieren kennen die op de wereld leven, daarna zoomen we in op een aantal giftige dieren die je in ons land tegen kunt komen. In het vierde en laatste deel van dit boek ontdek je waarom gif belangrijk is. Nu denk je misschien: hé, gif belangrijk?! Jazeker, we kunnen niet zonder.

In dit boek worden illustraties afgewisseld met kleurrijke foto’s. De vormgeving van het boek is prachtig. De foto’s en illustraties beslaan vaak de gehele bladzijde. Rondom of op die foto’s en illustraties zijn kaders met tekst geplaatst. Ieder kader heeft zijn eigen titel. De stukjes tekst zijn relatief klein. Door de duidelijke foto’s en illustraties kun je je direct een goed beeld vormen van het desbetreffende dier. De verhalen in het boek zijn goed te onderscheiden van de informatieve pagina’s, doordat de vormgeving anders is. De achtergrond is één kleur en rondom de tekst staan een aantal kleine illustraties.

Een prachtig, kleurrijk boek boordevol interessante informatie en leuke weetjes. Geschikt voor natuurliefhebbers en dierenvrienden vanaf 9 jaar.

 

the gravatar profile photo

Blog auteur Reina Loonstra - Douma

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *