Gifalarm!

Stel je voor dat een blauwe pijlgifkikker tegen een nijlpaard zegt dat hij een dikzak is. Daarop lacht het nijlpaard de kikker uit omdat hij blauw is. De twee krijgen slaande ruzie. Wie gaat er winnen?

Hoe kan je zien of een paddenstoel giftig is?
Wat doet een toxicoloog?
En weet jij wat het giftigste dier is?

In dit boek ontdek je alles over de verschillende soorten gif. Met boeiende quizvragen en een proefje om zelf plastic te maken!

In drie woorden

Ontdekken, leerzaam, kleurrijk

In meer woorden

Heb jij altijd al willen weten welk dier het meest giftig is van allemaal of waarom planten eigenlijk giftig zijn? In zeven hoofdstukken krijgen we antwoord op alle interessante en meest originele vragen over vergif. Evelien de Vlieger heeft dit boek samen met professor toxicologie Jan Tygat geschreven. 

Gif is voor vele kinderen een interessant onderwerp. Maar hoe het nou precies zit of wat nou eigenlijk allemaal giftig is, is soms nog een raadsel. Na het lezen van Gifalarm! ben jij een echte mini-toxicoloog. Je krijgt zoveel antwoorden die je ook direct aan het denken zetten. Want weet jij of het opwarmen van spaghetti giftig is of niet? Na het lezen van het boek kan jij antwoord geven op deze vraag. 

Ieder hoofdstuk begint met een quiz, die vragen bevat waar het hoofdstuk over zal gaan. In elk hoofdstuk worden belangrijke vragen gesteld waar je meteen een antwoord op krijgt. Maar voor de speelse afwisseling zitten er tussen de vragen interessante en leerzame weetjes. Deze zijn te herkennen door het groene kader wat er omheen is geplaatst. De tekst is op een begrijpelijke manier geschreven. Op deze manier snappen de kinderen wat ze lezen en hoeven ze niet verder op onderzoek te gaan naar een goed antwoord. 

De illustraties, gemaakt door Sebastiaan van Doninck, zijn werkelijk waar een lust voor het oog! Ze zijn kleurrijk, laten zien waar het over gaat maar met een leuke grappige twist. Door de witte achtergrond springen de illustraties er echt uit. Een leerzaam en ontdekkend boek voor de jonge toxicologen vanaf 8 jaar! 

the gravatar profile photo

Blog auteur Yvonne Soepboer

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *