Girl 6

‘Hoe ver ga je om iemand te redden van wie je houdt?’

Girl 6 gaat over de onhandige Summer. Ze is de enige kleindochter van het echtpaar Rogers, dat in Boy 7 manier bedacht om het gedrag van Nederlandse jongeren te verbeteren. Wanneer opa Carl ernstig ziek is, vertrekt Summer met haar moeder naar Amerika, waar haar grootouders inmiddels weer wonen. Daar ontmoet ze Dez, een jonge blogger die altijd op zoek is naar een goed verhaal. Samen ontdekken ze het web van leugens en dilemma’s waarin Summer zit verstrikt. Hoe ver ga je om iemand te redden van wie je houdt? En is het ene leven echt meer waard dan het andere?

In 3 woorden

Spanning, mysterieus, futuristisch

In meer woorden

De grootouders van Summer wonen in Amerika. Wanneer haar opa ernstig ziek is, besluit haar moeder om met Summer naar Amerika te gaan. Door een onhandige val tegen een tafeltje, loopt ze een hersenschudding op. Omdat ze daar nog onvoldoende van is hersteld, blijkt het niet mogelijk om terug naar Nederland te keren en gaat ze in Amerika naar school. Daar ontmoet ze Dez, een jongen die journalistiek wil studeren en gek is op het maken van blogs. Dez denkt Summer te herkennen. Hij heeft een paar maanden ervoor het meisje Mayca ontmoet die als twee druppels water op Summer lijkt. Ze bewegen hetzelfde en hebben zelfs hetzelfde litteken! Dez en Summer gaan samen op onderzoek uit en ontdekken een web van leugens die rondom Summer gespannen is en waar haar grootouders deel van uitmaken. Samen met Dez probeert Summer erachter te komen wat haar familie voor haar achterhoudt.

Het verhaal wordt verteld vanuit de perspectieven van Summer, Dez en Mayca en wisselen per hoofdstuk. Dit maakt het voor de lezer makkelijk om zich in te leven in de verschillende personages en om de gebeurtenissen door de ogen van een ander te zien.

Girl 6 is onderdeel van de Best of YA xs serie,  wat betekent dat het een dunner boek is met ongeveer 100 bladzijden. Girl 6 leest vlot, de gebeurtenissen volgen elkaar snel op en het blijft spannend tot de laatste bladzijde. Zoals we van Mirjam Mous gewend zijn, zit je ook bij Girl 6 tijdens het lezen op het puntje van je stoel. Wij konden niet stoppen met lezen. Durf jij het aan?

Voor jongeren die houden van een spannend en boeiend verhaal.

the gravatar profile photo

Blog auteur Dieke Grootscholten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *