Goedenacht en slaap zacht

Goedenacht en slaap zacht
Categorieën: ,
Publisher:

‘Hoe gaan de beestjes in het insectenhotel naar bed?’

Kijk, daar vliegt Dot. Dot is een supergeheime, undercover slaapinspecteur. Hoe gaan de beestjes in het insectenhotel naar bed? Poetsen ze hun tanden? Lezen ze nog een verhaaltje? Dot zoekt het uit!

In drie woorden

Slaaprituelen, lief, warm

In meer woorden

In dit boek gaat het lieveheersbeestje Dot langs de dieren in het insectenhotel. Als eerst gaat ze langs de mestkever. Hij is net van plan om in bad te gaan. Dot mag ook mee in bad en samen poetsen en boenen ze tot hun schildjes glimmen en hun pootjes rimpelig zijn van het water. Daarna gaat Dot weer verder naar het volgende dier. Bij elk dier doorloopt Dot een andere naar-bed-gaan-routine. Pyjama aan, tanden poetsen, even naar het toilet, het lezen van een verhaaltje en een nachtzoen, alles komt aan bod!

De illustraties in dit boek zijn werkelijk prachtig. Wat een mooie tekenstijl! Enorm veel details en met veel humor getekend. Esther van den Berg heeft nog niet veel boeken mogen illustreren, maar dit smaakt naar meer!
Dit is een prentenboek dat je keer op keer wilt lezen, simpelweg omdat er zoveel te zien valt! Het is leuk dat de zinnen: ‘Heel erg bedankt, nu ga ik weer verder. Goedenacht en slaap zacht,’ telkens terug komen. Dit is herkenbaar voor de kinderen en ze gaan vanzelf meedoen.
Ook komen er woorden in voor die de kinderen misschien nog niet kennen. Zoals twijfelen, strepen in de breedte en rimpelig. Dat is een mooie aanleiding om deze woorden uit te leggen en zo te werken aan de woordenschatuitbreiding.

Voor alle kinderen vanaf 4 jaar die op zoek zijn naar hun eigen bedroutine.

Blog auteur Dieke Grootscholten

Een reactie op “Goedenacht en slaap zacht

  1. Esther van den Berg zegt:

    Dag Dieke
    Dankjewel voor de leuke recensie!
    Fijn dat het naar meer smaakt, er komt gelukkig ook meer aan ?
    Groetjes, Esther

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *