Grapman – de mop van de meesterschurk

Grapman - de mop van de meesterschurk
Categorieën: ,
Series:
Publisher:

“Maar soms, als je een grap hebt bedacht, MOET je die wel uithalen. Gewoon omdat je het niet kan laten. En omdat het té jammer zou zijn voor de wereld wanneer die grap niet gemaakt zou worden.”.

Wanneer dodelijke verveling dreigt, brengt één…
Nee, brengen twee superhelden redding!

In drie woorden

Humor, graphic novel, geschiedenis

In meer woorden

Kennen jullie Nik al? Nik lijkt een hele gewone jongen, maar eigenlijk is hij… Grapman! Zijn superkracht is humor en hij is dol op knalgrappen. Meester Nietje is alleen niet zo gediend van al deze grappen en weet eindelijk hoe hij ervoor kan zorgen dat het lachen Nik en Noor voorgoed zal vergaan. Hij verandert zichzelf namelijk in Meesterschurk en doet voortaan  alleen nog maar waar hij zin in heeft: kinderen pesten. Stiekem heeft hij een tijdmachine in een boom verstopt. Hij neemt Nik en Noor mee naar het oude Rome, waar ze als slaven alles moeten doen wat meester Nietje wil. Nu weten we dat Noor graag wil leren, en dat zij het oude Rome de beste geschiedenisles ooit vindt, maar Nik vindt het allemaal maar niks. Wist je dat Romeinen helemaal niks met humor hebben? Hoe komen ze ooit weer terug?

     

Grapman – de mop van de meesterschurk is alweer het derde deel in de serie over Nik. Het is een grapic novel en heeft naast gewone kleurrijke illustraties ook illustraties in stripvorm. Dit geeft een speels effect en is, door deze combinatie, erg aantrekkelijk voor kinderen die schrikken van boeken met alleen maar tekst. Dat Tjibbe Veldkamp en Kees de Boer in het verleden graag grappen vertelden is wel duidelijk. Tijdens het lezen zul je af en toe dubbel liggen van het lachen. 

Hou jij, net als Nik, van grappen en grollen en ben jij 8 jaar of ouder? Dan is dit boek écht iets voor jou! Om alvast in de stemming te komen… wat deed de hond op zijn oliebol?
Voor het antwoord moet jij toch echt het boek gaan lezen!

Ben je benieuwd naar deel 2? Die boekentip vind je hier!

the gravatar profile photo

Blog auteur Yvonne Soepboer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *