Greta en de reuzen

Greta en de reuzen
Categorieën: ,
Publisher:

‘Niemand is te klein om een verschil te maken.’

Greta woont in een prachtig bos dat bedreigd wordt door reuzen. Toen de reuzen het bos ontdekten, kapten ze bomen zodat ze huizen konden bouwen. Daarna hakten ze nog meer bomen om en bouwden ze nog grotere huizen. Die huizen vormden dorpen, de dorpen groeiden uit tot steden en nu is er bijna geen bos meer over. Gelukkig heeft Greta een idee…

In drie woorden

Inspirerend, waardevol en kleurrijk

In meer woorden

Dit inspirerende prentenboek vertelt het verhaal van Greta Thunberg, de klimaatactiviste die spijbelde voor het klimaat. In 2019 werd Greta genomineerd voor de Nobelprijs voor de Vrede en ook sindsdien zit ze niet stil. Greta onderneemt nog steeds actie, iedere dag. Van praten met invloedrijke personen tot het schrijven van actieplannen, Greta doet alles voor een betere wereld.

Het verhaal in dit prentenboek is geschreven voor de jongste lezers en luisteraars onder ons. Want hoe eerder je je bewust wordt van het veranderende klimaat, hoe meer je kunt doen. Het verhaal is inspirerend geschreven en de kleurrijke illustraties tonen dat het goed kan komen. Als we allemaal ons steentje bijdragen is er meer mogelijk dan we denken, hoe klein dit steentje ook is. Achter in het boek wordt het verhaal van Greta uitgelegd. Ook worden er tips gegeven aan de lezer om zelf een steentje bij te dragen aan het verzorgen van onze aarde.

Het verhaal is naar het Nederlands vertaald vanuit het Engels. De officiële titel Greta and the Giants is al in 2019 uitgegeven. In 2020 volgde de Nederlandse vertaling en al deze exemplaren worden in Slovenië gedrukt op gerecycled papier. Bij de verkoop van ieder exemplaar wordt 40 cent gedoneerd aan Greenpeace, een stichting die zich dag en nacht inzet voor onze aarde.

Draag jij ook je steentje bij aan onze aarde? Voor lezers vanaf vier jaar.

the gravatar profile photo

Blog auteur Ilona de Kok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *