Griebel

Griebel
Categorieën: ,
Publisher:

‘En nog fijner: hij was Griebel even helemaal vergeten.’

Noa is bang. Voor Mees, die hem pest op school. Nog banger is hij voor het mannetje dat hem ’s nachts bezoekt: Griebel. Maar dat houdt hij geheim. Met zijn papa kan hij er niet over praten, want die is er niet meer. En aan de nieuwe vriend van mama moet hij nog wennen. Maar dan begint opa ineens over Griebel te vertellen. En zo komt Noa erachter dat ook Griebel een geheim heeft …

In drie woorden

Avontuur, angsten, overwinnen

In meer woorden

Griebel is het spannende en grappige eerste deel van ‘De geheimen van Schatterdam’. Het boek gaat over het verbergen van angsten en deze angsten overwinnen. Het boek bevat schitterende zwart-wit illustraties, staat vol met mooie tips om angsten te overwinnen en zit boordevol levenslessen.

De hoofdpersoon van het boek, Noa, is heel bang. Bang om alleen te zijn en bang voor kinderen die hem pesten. Hij slaapt het liefst ’s nachts bij zijn moeder in bed. Soms zou hij zijn angsten wel willen bespreken met zijn vader, maar dat gaat niet meer. Zijn vader is namelijk overleden. Als Noa ’s nachts moet slapen, heeft hij echt het idee dat er iemand in zijn kamer aanwezig is. Het lijkt wel op een mannetje. Hij begrijpt er helemaal niets van. Gelukkig steunt zijn moeder hem onvoorwaardelijk. Zij leert hem ook dat hij alsnog met zijn vader kan praten. Als zijn opa tijdens een wandeling in het bos vertelt over het mannetje Griebel die in het bos woont en alleen ’s nachts tevoorschijn komt, weet Noa precies wat opa bedoelt.

Zou het Noa lukken om een nacht helemaal alleen in zijn kamer te slapen?

Griebel is een heerlijk boek voor dappere kinderen vanaf 8 jaar.

the gravatar profile photo

Blog auteur Sigrid Olivier

Een reactie op “Griebel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *