Groene planeet, the green planet

Word jij de nieuwe plantenbeschermer?
Na het lezen van dit boek weet jij alles over planten en hoe wij, als mensen, ze kunnen helpen.

Recht onder je voeten, en overal om je heen, strijden planeten tegen hun vijanden en proberen ze dieren te verleiden om voor hen te werken. Van de boom in het park tot het onkruid tussen de stoeptegels, planten zijn veel bijzonderder dan je op het eerste gezicht zou zeggen. En we zijn voor ze afhankelijk voor iedere ademteug en elke hap voedsel die we binnenkrijgen.

Reis mee door tropische regenwouden en over woestijnen, onder water en door bossen, en ontmoet de poep-etende bekerplant, een oogverblindende regenboogrivier, een waterlelie die een keverfeestje houdt, en kijk in de betoverende bek van een venusvliegenvanger.

In drie woorden

Verwondering, informatief, natuur

In meer woorden

“We maken een grote fout als we denken dat alleen dieren interessant, slim, sluw of belangrijk zijn. Planten zijn zo fascinerend, zo bijzonder en, zoals dit boek op een schitterende manier uitlegt, zo ongelofelijk belangrijk”. Dit zijn de woorden waarmee natuurwetenschapper Chris Packham zijn voorwoord afsluit. En jij gaat, als lezer, deze mening met hem delen na het lezen van dit boek.

Groene planeet, the green planet is het tweede deel uit een reeks van vier kinderboeken, naar de wereldberoemde natuurserie van Sir David Attenborough. Met zijn documentaires laat hij ons kennismaken met de rijkdom van de natuur. In dit deel maken we kennis met de prachtige wereld van bloemen en planten. Want wist jij dat de aarde nog steeds gedomineerd wordt door planten, waar er meer van bestaan dan van welke andere levensvorm dan ook?! We leren hoe ze ons nieuw leven geven en reizen over de wereld om kennis te maken met verschillende bomen, planten en bloemen. Van de tropische regenwouden tot de zandvlaktes. Door in te zoomen op bomen en planten zoals de Reuzenmammoet en de Saguarocactus wordt je nieuwsgierigheid getriggerd.

     

De tekst is geschreven door Leisa Steward – Sharpe. Ze heeft alle informatie zo begrijpelijk geschreven, dat je wilt blijven lezen om meer te weten te komen. Er is een duidelijk verschil te zien tussen de titels, tussenkopjes en de alinea’s. Dit geeft een speels effect. Maar het fijne lettertype straalt weer rust uit. De kleurrijke illustraties, gemaakt door Kim Smith, laten ons de natuur op hun mooist zien zoals de waterlelies die naar voren springen doordat ze op een donkere ondergrond zijn geplaatst. 

Ben jij 7 jaar of ouder en wil je meer weten over de wonderlijke wereld van de groene planeet? Lees dan zeker dit boek!

Iedereen kan met planten aan de slag gaan om onze wereld groener en een beetje wilder te maken. Als we dat doen… zal onze toekomst op deze planeet veiliger en gezonder zijn.
– David Attenborough –

the gravatar profile photo

Blog auteur Yvonne Soepboer

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *