Groot gluurboek – Mijn lichaam

‘Gebruik je vergrootglas om te kijken wat er binnen in je lichaam gebeurt!’

Ga op verkenning in je wonderlijke lichaam!

Onder de huid van het menselijk lichaam zit een geweldig systeem van hardwerkende spieren, organen en cellen. Grijp je magische vergrootglas en neem binnenin een kijkje!

In drie woorden

Leerzaam, speels en kleurrijk

In meer woorden

Na de delen Dinosauriërs en Hier woon ik is er nu een derde deel in de groot gluurboeken serie, Mijn lichaam. Dit boek geeft je een kijkje binnenin je lichaam, van je botten tot je spieren en van je organen tot je zenuwen, aan alles wordt aandacht besteedt. Op een fijne, begrijpelijke manier wordt je meegenomen op reis door je lichaam. De tekst is informatief maar tevens vlot geschreven. Wat zit er eigenlijk onder jouw huid? Wat zorgt ervoor dat je blijft ademen? En wat hebben je hersenen te maken met het terugtrekken van je hand als je iets warms aanraakt? Leer het in dit kleurrijke boek.

Het boek is uitgeven als hardcover boek met stevige bladzijden van karton. Dit maakt het boek al snel geschikt voor jonge kinderen en de tekst en illustraties sluiten prima aan bij deze doelgroep. Er is gekozen voor korte stukjes tekst voorzien van vele illustraties. Het boek kent een speels effect, je kunt verschillende delen van het lichaam zichtbaar maken door het vergrootglas te bewegen. Dit zal de kinderen die minder van lezen houden eerder enthousiasmeren, het actief bezig kunnen zijn zorgt voor grotere betrokkenheid. Achter ieder vergrootglas wordt ingezoomd op een ander deel van het menselijk lichaam. Ook worden er af en toe zoekopdrachten gegeven wat je als lezer actief en bij de les houdt.

Een leerzaam boek over het wonderlijke menselijke lichaam voor kinderen vanaf zeven jaar.

Blog auteur Ilona de Kok

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *