Grote jongens huilen wél

Grote jongens huilen wél
Categorieën: ,
Publisher:

‘Grote jongens huilen niet,’ zei Levi.’

Het is Levi’s eerste schooldag en hij is bang. Zijn vader weet niet goed hoe hier mee om te gaan en zegt: ‘Grote jongens huilen niet’. Maar onderweg naar school ziet Levi huilende vissers, opa’s en zelfs dichters met tranen in hun ogen. Sterker nog, hij ziet overal huilende mannen…

Levi’s schooldag vliegt voorbij en als hij thuiskomt ziet hij dat nog iemand huilt: zijn eigen vader. Grote jongens huilen dus wél!

In drie woorden

Kleurrijk, origineel en positief

In meer woorden

In dit prachtige kleurrijke prentenboek leren kinderen hun gevoelens te uiten. Levi vindt het spannend want hij gaat vandaag voor het eerst naar zijn nieuwe school. Hij moet er een beetje van huilen. Zijn vader weet niet zo goed wat hij ermee aan moet en zegt dat grote jongens niet huilen. Maar onderweg naar school ziet Levi alleen maar huilende mannen. En als hij thuiskomt blijkt zijn vader het ook niet droog te kunnen houden. Grote jongens huilen dus wél.

Dit boek geeft ouders en kinderen een mooie aanleiding om het gesprek aan te gaan over gevoelens. Het is oké als je moet huilen, dat mag. Praat over wat je voelt en waarom je je zo voelt. Het is fijn om jouw gevoel te delen. Je zult merken dat het praten over jouw gevoel helpt om je beter te laten voelen.

De vele kleurrijke illustraties zijn origineel. Iedere pagina is een nieuwe kijkplaat, er valt enorm veel te ontdekken. De vormgeving is op iedere pagina anders, dat maakt het boek erg verrassend. Op sommige pagina’s staat er zelfs helemaal geen tekst, de illustraties vertellen daar het verhaal.

De schutbladeren zijn helemaal in stijl. Aan het begin van het boek zie je allemaal volle tissueboxen met een wisselend design. Aan het eind van het boek zijn bijna alle tissueboxen leeg. Bijna alle tissues zijn gebruikt.

Een origineel en kleurrijk prentenboek voor echte grote jongens en meisjes vanaf 4 jaar.

the gravatar profile photo

Blog auteur Reina Loonstra - Douma

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *