Grote verwachtingen

Ga jij mee op avontuur in deze klassieker van Charles Dickens?

Potverdickens!
De tienjarige Pip krijgt de schrik van zijn leven als hij een ontsnapte gevangene ontmoet op een griezelig kerkhof. En dat is nog maar het begin van een avontuur dat hem naar een huis vol geheimen leidt, een behoorlijk vreemde oude dame, en een reis naar de grote stad, op zoek naar het geluk. Daar wacht Pip een enorme verrassing… 

In drie woorden

griezelig, beeldend en spannend 

In meer woorden

Pip, die eigenlijk Philip Pirrip heet, is de held van dit boek. We beginnen bij zijn geboorte en de herinnering aan zijn ouders; hun grafstenen. Hij groeit daarom op bij zijn twintig jaar oudere zus mevrouw Joe Gargery. Op een dag is Pip op een griezelig kerkhof waar hij een ontsnapte gevangene ontmoet. Hij helpt hem maar moet niet veel later ook de sergeant helpen bij het zoeken naar twee ontsnapte gevangenen. En dit is nog maar het begin van Pip’s grote avontuur met een enorme verrassing. 

De klassieker van Charles Dickens is een beetje ingekort en in een nieuw jasje gestoken. Deze graphic novel is het exacte verhaal zoals Charles Dickens deze in 1860 heeft geschreven. De tekst is dan ook letterlijk overgenomen. Hierbij moet wel een kleine waarschuwing worden vermeld, want hiermee heeft Edward van de Vendel ook het grof taalgebruik vermeld. 

De illustraties van Jack Noel blijven je verrassen, omdat er geen pagina hetzelfde is. Er zijn paginagrote illustraties, kleine illustraties tussen de tekst maar ook illustraties in stripvorm. Daarnaast zijn er dikgedrukte woorden of woorden die echt uit de tekst springen. Deze speelsheid vormt een geheel door het kleurgebruik. In het gehele boek wordt er hetzelfde kleurenpalet gebruikt, namelijk geel, zwart, oranje en wit. 

Een klassieker voor kinderen vanaf 10 jaar.

the gravatar profile photo

Blog auteur Yvonne Soepboer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *