Guinness World Records 2022

Weet jij hoe groot het grootste sculptuur van gerecycled plastic is?
Weet jij waar het eerste 3D-geprinte rif is?
Weet jij welke boyband op dit moment het grootste is en welke wereldrecords zij hebben verbroken?
Antwoord op al deze vragen vind je in dit reuze interessante boek!

Een compleet nieuwe editie van het Guinness World Records bevat duizenden records en sublieme foto’s rond het thema “bescherm onze aarde”. Klimaatverandering, recycling, alternatieve energiebronnen en natuurbescherming komen aan bod. Talloze recordhouders passeren de revue die proberen duurzamer om te gaan met de aarde. Boordevol tips om zelf bij te dragen aan de bescherming van onze planeet. 

In drie woorden

Indrukwekkend, informatief, verrassend 

In meer woorden

Ieder jaar worden er wereldwijd allerlei records verbroken, ook in Nederland. Al deze wereldrecords kun je vinden in de nieuwste editie. Deze keer is het thema: “Bescherm onze aarde”. Zoals het thema al zegt, komt er van alles aan de orde wat te maken heeft met het milieu en klimaatverandering. Zo komt ook natuurkenner en campagnevoerder Sir David Attenborough aan het woord. Daarnaast gaan we langs een aantal culturele instellingen die je virtueel kunt gaan verkennen. Dit is ontstaan tijdens de Covid-19 pandemie, omdat de instellingen toen niet toegankelijk waren. Je kunt onder andere The Royal Tyrrell Museum, het Louvre en Australian Zoo verkennen.

Het is een feest om door dit boek heen te bladeren en allerlei records te lezen. Doordat het is ingedeeld in tien verschillende categorieën, is er voor ieder wat wils. Denk aan avonturiers, kunst, natuur en sport. En vervolgens is er ontzettend veel te vinden binnen die categorie. Bijna alle feitjes en records staan in een kader op de pagina’s, waardoor het overzichtelijk is. Er staan er wel veel op de pagina’s die bij het onderwerp horen. Hierdoor is het lettertype wat kleiner. Wel zijn er dikgedrukte woorden die nadruk leggen op het onderwerp waarover het gaat. 

     

Dit is niet de eerste editie van het Guinness World Records boek. Het idee is ontstaan tijdens een jachtpartij begin jaren 50 van de vorige eeuw. Sir Hugh Beaver was de directeur van de Guinness Brouwerij. Hij vroeg zich destijds af wat het snelste gevleugelde wild was. Daar is het idee ontstaan om een boekje met feiten en statistieken te maken. Het werd zo’n daverend succes en daarom besloten om een groot recordboek samen te stellen. In 1955 verscheen dan ook de eerste editie. In 1977 verscheen de eerste Nederlandstalige editie.

In het boek wordt veelal gebruik gemaakt van prachtige en duidelijke foto’s. Maar de bezienswaardigheden die je virtueel kunt bezoeken èn de cover zijn geïllustreerd door Rod Hunt. De cover trekt al meteen je aandacht; er is ontzettend veel te zien. Het leuke is dat er een aantal records in verstopt zitten. Kan jij ze vinden? Leuk feitje: Heb jij de editie van 2021? Schuif die dan tegen de nieuwe editie en dan zul je zien dat de covers op elkaar aansluiten!

Een sensatie voor jong en oud en daarmee een succes voor het hele gezin!
Zelf lezen vanaf 9 jaar.

the gravatar profile photo

Blog auteur Yvonne Soepboer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *