Hallo deur

Hallo deur
Categorieën: ,
Publisher:

‘Hallo deur. Hallo huis.’

“Hallo kettingen. Hallo ringen. Hallo briljante glitterdingen.’ Zo begroet de sluwe vos alle spullen in een prachtig huis waar hij naar binnenglipt.
Via het raam sluipt een ondeugende vos een prachtig huis binnen. Hij eet wat in de keuken, jat wat kandelaars en vazen, slingert wat rond aan de kroonluchter. Hij springt op het bed, ontdekt een sieradendoosje en probeert de golfclubs uit. Met een gevulde tas gaat hij weer weg. Maar dan… Komen de bewoners thuis. Hallo beren!

In drie woorden

Leerzaam, vlot verteld en spannend

In meer woorden

Een sluwe vos sluipt een huis binnen, het is alleen niet zijn eigen huis. Op zijn gemak bezoekt hij alle kamers, totdat… In dit spannende verhaal neemt de vos je mee tijdens zijn inbraakactie. Echter heeft hij niet door dat de bewoners van het huis zijn thuisgekomen. Wanneer hij klaar is om het huis te verlaten wordt hij betrapt door… Beren! Als dat maar goed komt!

Dit verhaal bevat weinig woorden. Toch wordt er met weinig woorden en prachtige illustraties een heel verhaal verteld. Het verhaal is geschreven op rijm, en bijna iedere zin start met het woord hallo. Je leert zo op een speelse manier het huis van binnen kennen.

De boodschap van dit boek is natuurlijk niet stelen, maar of de sluwe vos dit ooit af zal leren? Dat zullen we nooit weten… Een prachtig boek voor kinderen vanaf ongeveer drie jaar.

Blog auteur Ilona de Kok

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *