Hallo dino! Karels grote boek over dinosaurussen

‘Ga mee met Karel en ontdek het allemaal in het dinomuseum. Durf je?’

Karel is gek op dino’s. Vandaag gaat hij met mama en papa naar het dinomuseum. Hij kijkt er zijn ogen uit. Er is zoveel te zien! Daarna komen zijn beste vriendjes Kaatje en Ali spelen. Ze houden een dinomiddagje. En zo wordt het een leerrijke én leuke dinodag voor Karel!

In drie woorden

Geschiedenis, leerzaam, kleurrijk

In meer woorden

Karel gaat met zijn vader naar de dinomuseum. Daar is enorm veel te ontdekken! Wanneer je mee naar binnen gaat, zal ook jij heel veel leren over dino’s  en de tijd waarin ze leefden. Je ziet pootafdrukken, skeletten, en natuurlijk leer je van alles over verschillende dino’s. Je leest over wat de verschillende dino’s aten en hoe ze eruit zagen. Maar je leert niet alleen over dino’s, je vindt in dit boek ook verschillende spelletjes die je kan doen. Zoals het zoeken van de schaduwen bij de juiste plaatjes, sporen volgen en verschillen zoeken bij twee afbeeldingen. Ook staat er een teloefening in.

De kenmerkende illustraties van Liesbet Slegers zelf zijn kleurrijk en duidelijk met weinig details. Alleen de hoofdlijnen zijn getekend waardoor er weinig afleiding is van hetgeen dat moet worden bekeken bij het bijbehorende stuk tekst. Samen vormen ze een leerzaam verhaal.

Dit boek is een mooie eerste kennismaking met dit thema. Geschikt voor onderzoekende kinderen vanaf 3 jaar.

Blog auteur Dieke Grootscholten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *