Hallo, hallo, wie brult daar zo?

Hallo, hallo, wie brult daar zo?
Categorieën: , ,
Publisher:

‘Hallo, hallo… wie brult daar zo? Van wie komt dat geschreeuw?’

Roooaar! Door het huis klinkt een harde brul. Kleintje Beer schrikt. Is het Leeuw, of Krokodil, of Koe, of Aap? Allemaal vinden ze dat ze het mooiste lawaai maken. ‘Nee!’ fluistert Kleintje Beer. ‘Luister maar… het komt van dáár!’

In drie woorden

Kleurrijk, humoristisch en interactief

In meer woorden

Kleintje Beer hoort een enorme brul. Maar als hij denkt dat hij de dader gevonden heeft, hoort hij weer iets. Het geluid komt van dáár! Het onderzoek gaat verder, want wie maakt er toch steeds zoveel lawaai?

We kennen Harmen van Straaten o.a. van de boeken Hé, wie zit er op de wc?, Alle wielen in de file en Ik heb lekker een hele grote trekker. Hij staat bekend om zijn humoristische stijl. Zijn boeken zijn soms een beetje ondeugend en altijd net even anders. Dat is in dit boek ook zo.

De kleurrijke illustraties zijn vrolijk en zitten vol grapjes. Op iedere bladzijde valt wel iets te ontdekken in de illustraties. Dat maakt dit boek zo sterk. De verhouding tussen tekst en illustraties en de rol die beide hebben is heel goed in balans. Het is een stapelverhaal. Alle dieren die voorbij komen gaan mee naar de volgende bladzijde(s). Er komen veel verschillende soorten dieren voorbij. Zowel boerderijdieren als dieren die je in een dierentuin tegen kunt komen.

Het is een heerlijk voorleesboek. De voorlezer kan alleen of samen de geluidseffecten uit het boek doen, waardoor het verhaal echt tot leven komt. Daarnaast komt de zin ‘Hallo, hallo, wie brult daar zo? op bijna iedere bladzijde terug. Peuters en kleuters zullen dit al vrij snel mee kunnen ‘lezen’. En het is op rijm geschreven. Het heeft een foam-cover en kartonnen bladzijdes, waardoor het boek goed tegen een stootje kan. En dat is best handig gezien de doelgroep.

Een prachtig, vrolijk boek waar menig peuter en kleuter keer op keer van zal genieten!

 

the gravatar profile photo

Blog auteur Reina Loonstra - Douma

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *