Hanna panna en de magische voetbalschoenen

Hanna panna en de magische voetbalschoenen
Categorieën: , ,
Publisher:

Wat zou jij doen als je magische voetbalschoenen zou hebben?

Na een ongeluk op het veld mag Hanne niet meer voetballen van haar ouders. Maar dan ontdekt ze een verborgen schat op haar kamer: voetbalschoenen die wel eens magisch zouden kunnen zijn. 

Als Hanna de kans krijgt om mee te spelen in het schoolvoetbaltoernooi, besluit ze dat stiekem te doen. Ze trekt de schoenen aan en speelt de sterren van de hemel. Zou het schoolteam met Hanna’s hulp in de landelijke finale kunnen komen? En wat nou als haar magische schoenen op een dag verdwenen zijn?

In drie woorden

Spannend, sportief, realistisch

In meer woorden

Voetbal is alles voor Hanna. Dat ze dit niet meer mag doen van haar ouders na een ongeluk, vindt ze dan ook verschrikkelijk. En tot overmaat van ramp gaan ze ook nog eens verhuizen, waardoor ze haar aller-aller-grootste-bestie Safia minder vaak zal zien. Gelukkig maakt ze al snel nieuwe vrienden; Jack en Lina, die ook bij haar in de klas zitten. Ze vertellen haar over het schoolvoetbaltoernooi wat al snel gespeeld zal gaan worden. De moeder van Lina is de coach van het tweede meisjesteam. Tijdens de wedstrijd wil ze heel graag dat Hanna mee gaat doen, maar… is dat wel verstandig? Kan Hanna dat wel aan haar ouders vertellen? 

Tijdens de verhuizing komt Hanna achter een verborgen plek onder haar vloer. Daar ligt een kist met voetbalschoenen en een briefje. Dit briefje brengt hen naar mevrouw Honingbal. Hanna, Jack en Lina zijn ervan overtuigd dat mevrouw Honingbal ze meer kan vertellen over de voetbalschoenen. Alleen moet Hanna ze dan niet verliezen…

     

Een spannend en leuk voetbalboek, voor jongens én meisjes, dat je heel moeilijk aan de kant kunt leggen, omdat je zou willen weten hoe het verhaal verder gaat. Ik las het boek, van 215 bladzijden, dan ook in één middag uit. Het verhaal is geschreven op een vlotte en prettige manier, waardoor het verhaal ook snel leest. Je hoeft geen voetbalkennis te hebben om het verhaal te kunnen volgen. Maar als je iets van voetbal weet, zul je de begrippen zoals panna en kruisfinale wel eerder begrijpen. Het leuke aan dit verhaal is de koppeling naar de belevingswereld van de lezer door te verwijzen naar de oranje leeuwinnen, de KNVB en Kika van Es.

De zwart-wit illustraties zijn subtiel maar geven goed weer wat er in het verhaal gebeurd. De tekenstijl kun je herkennen! De illustraties zijn namelijk gemaakt door Iris Boter, die je kunt kennen van de Dierenridders, Zootje ongeregeld en De zoete zusjes

Ben je een voetballiefhebber? Dan is dit boek ècht iets voor jou! Je kunt het boek lezen vanaf 9 jaar. 

Blog auteur Yvonne Soepboer

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *