Hazelnoot alarm

Hazelnoot alarm
Categorieën: ,
Tag:
Publisher:

‘Als ik op een morgen zie hoe de wolf het bos in komt rennen, waarschuw ik niemand.’

Eekhoorn heeft het goed voor elkaar. Hij woont hoog en droog in de boom, zijn voorraad hazelnootjes is goed verstopt… Maar dan komt er een wolf het bos in gerend. Zal Eekhoorn de andere dieren helpen?

In drie woorden

Inspirerend, avontuurlijk en herfstachtig

In meer woorden

Géraldine Collet schreef een prentenboek waarin verantwoordelijkheid centraal staat maar ook moedig zijn een grote rol speelt. Het boek bevat hiermee een belangrijke boodschap voor de doelgroep, kleuters. Het voor elkaar klaar staan en elkaar helpen wordt op een spannende manier ter sprake gebracht in dit verhaal. Voornamelijk in de illustraties is deze spanning goed te herkennen, er is veel gewerkt met schaduwen waardoor de wolf er monsterlijk uitziet. Het boek bevat een korte, bondige tekst zonder poespas. Alleen het noodzakelijke wordt verteld en de illustraties maken het verhaal compleet. Een terugkerend aspect op bijna iedere bladzijde is een klein vogeltje, dit zorgt voor een leuke zoekopdracht voor jonge kinderen.

Een sterk verhaal dat uitnodigt om het voor anderen op te nemen en om moedig en verantwoordelijk te zijn. Voor dappere strijders vanaf vier jaar.

the gravatar profile photo

Blog auteur Ilona de Kok

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *