Heerlijke honing

Heerlijke honing
Categorieën: ,
Publisher:

‘Ik wil meer!’

Honing, daar zijn Beer en Vlinder allebei dol op. Vooral Beer krijgt er geen genoeg van. Als hij Vlinders boterham met honing ziet, kan hij de verleiding niet weerstaan: in één hap verdwijnt die in Beers buik. Vlinder is woedend! Maar wie niet sterk is, moet slim zijn…

In drie woorden

Kleurrijk, aandoenlijk, vriendschap

In meer woorden

Beer en Vlinder zijn beide dol op honing. Vooral Beer krijgt er geen genoeg van. Op een dag ruikt hij honing en ziet hij een heerlijke boterham met honing bij Vlinder. Hij kan de verleiding niet weerstaan en in één hap slikt hij de boterham door. Vlinder is woedend en laat dat goed merken. Zal Beer het ooit nog eens doen?

Heerlijke honing is een boek met weinig tekst. De eerste pagina’s hebben een regel tekst, daarna is het tekstloos. Op de afsluitende pagina is weer tekst toegevoegd. Je mist de tekst niet, want de prachtige prenten spreken voor zichzelf. Wanneer je dit boek met kinderen leest, kun je de kinderen zelf het verhaal laten vertellen. Beer wordt na het eten van de boterham met honing belaagd door vlinders. De kleurrijke illustraties vertellen dat verhaal zonder tekst. Door het kleurgebruik wekt het boek een zomers gevoel bij me op. De prenten zijn zo mooi, je zou ze zo aan de muur willen hangen.

Een prachtig uitgevoerd boek voor alle honingliefhebbers vanaf 4 jaar.

 

the gravatar profile photo

Blog auteur Dieke Grootscholten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *