Heertje en Meneertje

Heertje en meneertje
Categorieën: , ,
Publisher:

‘Samenwonen is toch gezelliger. Maar waar?’

Wat zijn het dikke vrienden, Heertje en Meneertje. En wat zijn ze dol op bouwen! Heertje maakt een toren, Meneertje graaft een kuil. In de hoogte en in de diepte werken ze aan hun eigen huis. Op de bouwplaats drinken ze samen thee.

Dan, op een dag, zijn ze klaar. Ze wonen ieder in hun ideale huis, maar ze missen elkaar. Samenwonen is toch gezelliger. Maar waar?

 

In drie woorden

Humoristisch, innemend en filosofisch

In meer woorden

Ben je op zoek naar een bijzonder boek met een verhaal waar je veel kanten mee op kunt, dan valt dit geweldige prentenboek geschreven door Elle van Lieshout en Erik van Os vast in de smaak. Er staat geen woord te veel in het boek. Toch zijn het er precies genoeg.

De hoofdpersonen uit het boek, Heertje en Meneertje, zijn gek op bouwen. Zij doen het wel ieder op hun eigen manier. Heertje bouwt een toren de lucht in en Meneertje graaft een kuil. Zo werken zij aan hun eigen huis. Af en toe drinken ze thee op de bouwplaats.

Dan komt de dag dat ze klaar zijn. Wat zijn ze blij met hun huis ontzettend hoog in de lucht en hun huis diep onder de grond. Alleen is er nu toch een probleem. Wanneer Heertje Meneertje roept of andersom horen zij elkaar niet. Het is te ver weg. Ze komen er uiteindelijk achter dat er toch iets niet helemaal goed is gegaan aan het ‘samen’ een huis bouwen. En wat nu?

Gelukkig komt er toch nog een oplossing. Welke dat is? Dat lees je natuurlijk in dit heerlijke prentenboek vol humor. Na het lezen van dit boek kun je volop filosoferen over wat vriendschap nu eigenlijk inhoudt. Dit boek lijkt zo simpel, maar je kunt toch alle kanten op met zowel de tekst als de illustraties. Heel knap gedaan!

Jan van Lierde heeft de opvallende illustraties gemaakt. De tekeningen zijn in een unieke stijl gemaakt. De figuren Heertje en Meneertje lijken door deze stijl heel echt.

Heertje en Meneertje is een prentenboek voor nieuwsgierige kinderen die van bouwen houden vanaf 3 jaar.

the gravatar profile photo

Blog auteur Sigrid Olivier

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *