Helden

Jonge heldhaftige mannen trokken erop uit! Ga jij met ze mee op avontuur?

De helden over wie dit boek gaat, leefden zo’n drieduizend jaar geleden in Griekenland.  Avontuur bestond nog, zeker wel. Er waren centaurs, cyclopen, troepen krijgsvrouwen en hele geheimzinnige doolhoven. Op reis gaan was hierdoor een hele onderneming. En daarbij was het ook nog eens de vraag of je ook weer zou terugkeren.

Sommige jonge mannen trokken er toch op uit. En dit bleef niet onopgemerkt. De daden van mannen met namen als Herakles, Jason en Perseus, werden bezongen door dichters, denkers en schrijvers. Die oude verhalen beschrijven fabelachtige gebeurtenissen, van mensen die onvoorstelbare dingen hebben meegemaakt.

Misschien is het daarom wel extra bijzonder dat wij, na al die tijd, nog steeds kunnen lezen over hun belevenissen. Maar dan herverteld op een hedendaagse en geestige manier.

In drie woorden

Avontuurlijk, fabelachtig, nieuwsgierig

In meer woorden

De Grieken kennen we allemaal van onze geschiedenisboeken. Atlas, Perseus en Herakles zijn dan ook namen die je misschien bekend voor kunnen komen. Wat ik me nog kan herinneren is dat ik heel geïnteresseerd was in de Griekse mythen, maar dat de verhalen me totaal niet aanspraken of op een saaie manier waren beschreven. Tijdens het lezen van Helden kon ik niet meer stoppen met lezen omdat ik zo graag wilde weten hoe het verhaal verder zou gaan. De verhalen zijn op een begrijpelijke manier beschreven, waardoor je de verhaallijnen en personen goed kan volgen. 

De illustraties, gemaakt door Sebastiaan van Doninck, zijn werkelijk een lust voor het oog. Er zijn paginagrote gekleurde illustraties, maar ook bij de tekst zijn zwart wit illustraties toegevoegd. De gekleurde illustraties hebben een vast kleurenpalet van blauw, zwart, wit bruin, groen, oranje en geel tinten. Doordat deze kleuren in het gehele boek terugkomen wordt het één geheel. En dan is het heel mooi dat het zo’n groot boek is! 

Ben je gek op de geschiedenis, 10 jaar of ouder en wil je meer weten over de mooiste Griekse mythen? Dan is dit boek echt iets voor jou!

Blog auteur Yvonne Soepboer

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *