Help! Een verrassing!

Help! Een verrassing!
Categorieën: ,
Author:
Publisher:

‘O jee, o jee, dat wil ik niet.’

Help! Suusje Eekhoorn heeft een verrassing voor August de Vos.
Maar August houdt helemaal niet van verrassingen.
Wat zou Suus van plan zijn? Komt dat wel goed?

In drie woorden

Kleurrijk, betoverend en herkenbaar

In meer woorden

August houdt niet van verrassingen. Suus is dol op rennen, springen en wilde dingen doen, terwijl August het liefst leest, luiert en mooie dingen maakt. August maakt zich grote zorgen over de verrassing van Suus. Hij houdt niet van verrassingen en bedenkt van alles waarmee Suus hem zou kunnen verrassen. Er zijn genoeg dingen waar August niet blij van zou worden. Als dat maar goedkomt.

Help! Een verrassing! is het prentenboekendebuut van Miriam Bos. En ze pakt het direct goed aan. Net als je denkt dat het verhaal afgelopen is, geeft ze er nog een laatste draai aan met een kleine knipoog.

Dit is voor kinderen een herkenbaar verhaal. Je wilt altijd weten wat de verrassing is, omdat je nieuwsgierig bent. Maar als je niet zo van verrassingen houdt, kan dat soms best lastig zijn en kun je allerlei verschrikkelijke scenario’s bedenken waarom de verrassing niet leuk zal zijn. Je kunt daar heel zenuwachtig van worden of misschien zelfs een beetje bang. Dit prentenboek laat zien dat dat eigenlijk helemaal niet nodig is.

De illustraties zijn betoverend en zitten bomvol kleur. Iedere prent zou je kunnen inlijsten en aan de muur kunnen hangen. De illustraties zijn sfeervol en vaak paginagroot. Je blijft je verwonderen bij iedere nieuwe bladzijde.

Een prachtig, herkenbaar prentenboek om je ogen uit te kijken. Voor kinderen vanaf 4 jaar.

Blog auteur Reina Loonstra - Douma

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *