Het AI incident

Het AI incident
Categorieën: ,
Tag:
Publisher:

Stap in een virtuele (school)wereld

De school van Dexter, Han en Finn is opeens computergestuurd: op de gangen zijn loopbanden, de conciërge is een robot en de gymleraar is vervangen door een virtual reality programma.

In drie woorden

Robots, computational thinking, spannend

In meer woorden

In het stadje Ripley wordt een nieuwe school gebouwd: een school van de toekomst. Na de zomervakantie opent deze school de deuren. De drie vrienden Dexter, Finn en Han zijn erg benieuwd naar deze nieuwe school. Als ze na de vakantie het gigantische gebouw binnengaan, staan ze perplex: een compleet geautomatiseerde fietsenkelder, loopbanden, een robot conciërge en de gymles gaat door middel van een virtual realityprogramma, overal smartboards en een kantine waar ook alles volledig geautomatiseerd is….
Alles in school wordt bestuurd door een computer, een AI, een artificiële intelligentie. De jongens vinden het geweldig. Totdat ze samen met het nieuwe meisje ontdekken dat er rare dingen gebeuren. Kunnen de vier helden de school redden?

Dit is een spannend verhaal over robotica, virtual reality en computers. In kaders staat uitleg van belangrijke begrippen, zodat je meteen meer over dit onderwerp te weten komt. Ook staan voor- en achterin op de schutbladen begrippenlijsten.

Dit onderwerp zal veel kids (vanaf 9 jaar) aanspreken en is één van de delen in de serie ‘Lees je digiwijs’. Voor kinderen van nu, met spannende, herkenbare en grappige verhalen. Dit boek mag niet ontbreken in de schoolbieb.

Blog auteur Ivenka Gerbrandy

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *