Het buitengewone leven van Benjamin Socks

Het buitengewone leven van Benjamin Socks
Categorieën: , ,
Publisher:

‘Er was maar één wasbeurt voor nodig geweest. Benjamin Socks had duizend eenentachtig rondjes gedraaid.’

Benjamin Socks belandt in de wasmachine. Zestig graden, bonte was. Daarna is hij kraakhelder. Ook in zijn hoofd. Zo helder dat hij weet waar de boeven zitten. Al gauw is hij het nieuws van de dag. Hij wordt een attractie en belandt op een berg. Daar voorspelt hij er op los. Alleen is Benjamin niet blij met zijn nieuwe leventje. Gelukkig krijgt hij een idee, een heel gek idee…

In drie woorden

Fantasierijk, grappig en absurd

In meer woorden

Ken je Benjamin Socks? Hij was een doodgewone jongen, was… Tot hij per ongeluk in de wasmachine is beland. Na een volledig wasprogramma is hij zo helder dat hij de toekomst kan voorspellen. De mensen zien hem als een waar orakel en als zijn moeder hem verkoopt aan een op geld verzot mannetje kan zijn nieuwe leven als levende attractie echt beginnen. Bovenop een berg voorspelt hij de toekomst van een ieder die langskomt, en zijn baas? Die strijkt met de eer en int al het geld. Tot Benjamin er op een dag genoeg van heeft en een plan om te ontsnappen bedenkt. Gaat het hem lukken en krijgt hij zijn oude, onbezorgde leventje terug?

Het buitengewone leven van Benjamin Socks is een dun, vlot geschreven boek voorzien van humoristische zwart-wit illustraties en een overzichtelijke bladspiegel. De vele illustraties geven je als lezer een goed beeld van het verhaal. Lorena Veldhuijzen heeft fantasie en werkelijkheid zo met elkaar verweven in het verhaal dat het realistisch aanvoelt. Wees jezelf, dat is de boodschap die ze mee wil geven aan de hand van dit verhaal. Maak eigen keuzes en kies waar jij je goed bij voelt.

Een buitengewoon grappig fantasie verhaal over zijn wie je echt bent. Voor alle lezers vanaf 8 jaar.

the gravatar profile photo

Blog auteur Ilona de Kok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *