Het complete Bomenboek

Wanneer bomen worden aangevallen, kunnen ze niet gillen of vluchten. Maar ze kunnen zich wel verdedigen, beschermen en zichzelf zelfs genezen.

Hoe groeien bomen? Waar dienen de wortels voor? Wat is de rol van bloemen? Welke bomen blijven zelfs in de winter groen? wat is fotosynthese? En kunnen bomen met elkaar praten? In dit boek krijg je niet alleen antwoord op deze vragen, maar kom je alles te weten over de boeiende wereld van bomen.

In drie woorden

Informatief, gedetailleerd, interactief

In meer woorden

Hou je van de natuur en van bomen, dan is dit een fantastisch boek voor jou! In het bos, op straat, op het schoolplein of in de tuin; waar we buiten ook zijn, overal worden we omringd door allerlei verschillende bomen. In vier hoofdstukken leer je wat een boom eigenlijk is, hoe een boom groeit, hoe een boom ontstaat en wat bomen allemaal kunnen. In het laatste hoofdstuk ‘geweldige bomen’ lees je over bomenrecords, sierbomen en nog veel meer.

Korte stukjes tekst worden aangevuld met vele fijn getekende realistische illustraties, waardoor je de bomen in het echt ook makkelijk kunt herkennen. De illustraties ondersteunen en vullen de tekst aan en brengen de bomen, hun omgeving en bewoners tot leven. Verder kom je tussendoor korte quizjes tegen en ook zoekplaten en doe-opdrachten.
Al met al, absoluut geen saai, informatief boek, maar een heerlijk interactief kijk- en zoekboek waar kinderen zich uren mee zullen vermaken. Op de site is ook nog een bijbehorende bomenbingo te vinden.

Dit boek is leuk voor jonge ontdekkers en natuurliefhebbers vanaf 8 jaar en mag ook niet ontbreken in de schoolbibliotheek..

In deze serie verscheen eerder:
-Het complete vogelboek
-Steekbeesten en kriebeldieren

Blog auteur Ivenka Gerbrandy

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *