Het dikke vaderlandse dierenboek

Vrolijke versjes en bijzondere weetjes over wilde dieren in ons eigen land’.

Een grappig en leerzaam boek met daarin heel veel versjes en weetjes over alle wilde dieren die je in Nederland en België kan vinden. Zowel kinderen als volwassenen zullen zich verwonderen over alle bijzondere dingen die zich in de natuur afspelen. Want wie wist er bijvoorbeeld dat een mannetjeshaas een rammelaar heet? Of dat de baby’s van een zwangere hermelijn pas na 300 dagen in haar buik beginnen te groeien?

In drie woorden

Leerzaam, grappig, kleurrijk

In meer woorden

Alle bekende en minder bekende dieren die voorkomen in Nederland en België hebben een plekje gekregen in dit vrolijke boek. De dieren zijn op alfabet gerangschikt en over elk dier is een versje geschreven van ongeveer 5 à 6 coupletten. In die coupletten kom je al heel wat te weten over dit dier. 

Daarna volgt een dubbelpagina met interessante weetjes over hetzelfde dier. De weetjes staan in kaders op de dubbele pagina en zijn heel divers. Ze gaan over verdedigen, voortplanten, wat ze eten, hoe ze zich voortbewegen etcetera. Zo kom je te weten waarom een krab niet recht vooruit kan lopen  en waarom je een reekalfje nooit aan mag raken als je hem ziet. En je leert dat egels nooit samen gaan wonen en dat een korenwolf eigenlijk een hamster is. 

De dieren die in het boek voorkomen zijn onder andere de adder, bunzing, watersalamander, de otter, woelrat, hermelijn en korenwolf. Natuurlijk komen de meest bekende dieren ook aan bod! Het boek heeft een hele vrolijke en speelse uitstraling, door de tekeningen van illustratorenduo Ivan en Ilia. 

Dit boek is geschikt voor elke dierenliefhebber. Na het lezen van dit dikke boek van wel 123 pagina’s kom je erachter dat je helemaal niet naar Afrika hoeft te gaan om dieren te zien, in Nederland en België zijn er genoeg te ontdekken!

the gravatar profile photo

Blog auteur Dieke Grootscholten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *