Het duistere pretpark

Het duistere pretpark
Categorieën: ,
Series:
Publisher:

Het had feestelijk kunnen zijn, maar dat is het niet meer. Toch kan ik beter doen alsof we er een feestje van gaan maken. We moeten doen alsof we niks over de problemen weten… uit veiligheid voor Viggo.’

Iza, Dunja en Raf mogen een nieuw pretpark testen. Superleuk, wie wil dat nou niet?! Hun vriend Viggo werkt er aan een geheime opdracht. En hij heeft haast, want het park moet over een paar dagen al klaar zijn. Maar dan lijkt Viggo van de aardbodem verdwenen. Iza vindt een raadselachtige brief. Ze gaan op onderzoek uit en speuren in het rond. Totdat ook Dunja opeens verdwijnt. Wat is er met Viggo en Dunja gebeurd? Wat is er toch aan de hand?

In drie woorden

Nieuwsgierig, spannend en geheimzinnig

In meer woorden

Het duistere pretpark is het tweede deel in de spannende detective serie Team3. En spannend dat is het zeker! Waar zijn Viggo en Djuna gebleven? En wat is dat toch met die enge Griselda? Tijdens het lezen word je meegezogen in het verhaal. Het is alsof je zelf in het pretpark aanwezig bent. Je voelt de spanning, wilt weten hoe het verder gaat maar bovenal of Djuna en Viggo nog terugkomen!

Cis Meijer kun je kennen van haar jeugdthrillers zoals, het in 2020 uitgebrachte boek Jacht. Cis Meijer is een koningin in je mee laten slepen in het verhaal. Dit komt doordat je vanuit de ik-persoon leest. Het is alsof je één wordt met de hoofdpersoon. In Cis Meijer haar boeken komen vaak overlappende thema’s voor zoals vriendschap, vertrouwen en social media. Ondanks dat Het duistere pretpark het tweede deel is, kun je hem prima los lezen van het eerste deel De geheime test.

De illustraties, gemaakt door Caren Limpens, zijn een waardevolle toevoeging aan het boek. Je voelt de spanning in de illustraties. Wanneer Raf de oplichtende brief vasthoudt, is dit getekend op een compleet zwarte achtergrond. Hierdoor springt de brief eruit, maar het zorgt ook voor een spannende sfeer. De afwisseling tussen grote en kleine illustraties maakt het speels. Wanneer er gesproken wordt over WhatsApp berichten, dan is dit ook te lezen in het kenmerkende kader van een appje.

Deze spannende detective is te lezen vanaf 9 jaar. 

the gravatar profile photo

Blog auteur Yvonne Soepboer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *