Het eiland van olifant

Het eiland van olifant
Categorieën: ,
Author:
Publisher:

Wat zou jij doen als je in zee valt en een heel klein eilandje zou vinden?

Na een storm belandt Olifant op een piepklein eiland. Hij is helemaal alleen.
Hij roept om hulp en gelukkig komt er een boot aan.
Olifant is gered! Of toch niet?

In drie woorden

Kleurrijk, denken in oplossingen, warm

In meer woorden

Olifant valt in zee tijdens een zware storm. Maar Olifant is geen vis en hij kan niet de hele tijd blijven zwemmen. Gelukkig vindt hij een piepklein eilandje, maar hij is helemaal alleen. Na een poosje komt er een boot dichterbij dobberen. Of nou ja, een bootje; Olifant past er niet in en het bootje gaat stuk. Dit herhaalt zich een aantal keer maar… Olifant en zijn helpers gaan niet bij de pakken neer zitten. Want alle materialen van de boten kunnen natuurlijk hergebruikt worden!

Leo Timmers zou je kunnen kennen van Een huis voor Harry, prentenboek van het jaar 2019. Het eiland van Olifant is een nieuw pareltje in de wereld van de prentenboeken. De creativiteit en het omdenken van Olifant staat centraal. De problemen stapelen zich op en ook de boten en het materiaal stapelen zich letterlijk op. De schipbreukelingen zouden graag terug gaan naar het vaste land maar al snel komen ze erachter dat ze ook hun eigen nieuwe plek kunnen maken waar iedereen welkom is. Dit is denken in oplossingen in plaats van in problemen. Een mooie les voor vele kinderen, want denken in oplossingen is niet altijd even makkelijk. 

De kleurrijke illustraties springen eruit op de witte achtergrond. Daarbij komt ook dat de illustraties zeer gedetailleerd zijn, waardoor er veel te ontdekken valt. En de verschillende dieren zijn voor de kinderen zeer herkenbaar. Wanneer deze dieren hun bouwwerk af hebben, kunnen we dit bewonderen op een paginagrote illustratie. Maar het allerleukste is, dat deze illustratie ook aan de binnenkant van de stofomslag is gedrukt. Hierdoor heb je een prachtige poster van 50 x 70 cm die je eventueel in kunt laten lijsten! 

Dit prentenboek pareltje is voor kinderen vanaf 3 jaar.

Blog auteur Yvonne Soepboer

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *