Het familiealbum van Tony T. Rex: een dinogeschiedenis

“Hou je vast voor gepeperde weetjes rechtstreeks uit het dino-universum!”

Het familiealbum van Tony T. rex is een grappig geschiedenisboek over dinosaurussen, verteld door de laatste T. rex op aarde. Tony gooit alle remmen los en onthult allerlei bijzondere verhalen over zijn familie, de meest memorabele wezens uit de jura en het krijt.

In drie woorden

Informatief, fictief en humoristisch

In meer woorden

De auteur van dit boek, professor Mike Benton, is een Britse paleontoloog en professor aan de universiteit van Bristol. Hij schreef meer dan vijftig boeken over paleontologie en dinosaurussen voor zowel kinderen als volwassenen. Rob Hodgson is een Britse ontwerper en illustrator. Hij werkt het liefst met traditionele technieken als stempelen, papierknipkunst en houtsneden. Zo combineert hij oude en nieuwe ideeën in zijn werk.

Wanneer je goed naar de titel en de achterkant van dit prentenboek kijkt, zie je meteen al dat je met een bijzonder boek te maken hebt. Dit informatieve geschiedenisboek is vermomd als een echt familiealbum boordevol afbeeldingen en bijzondere weetjes. Het familiealbum van Tony T. Rex. Tony neemt je mee naar de wereld van dinosaurussen. Hoe kan Tony nu beter over dinosaurussen vertellen dan aan de hand van verhalen over zijn eigen familie!

Tony’s memoires gaan onder andere over zijn over-over-overgrootvader Bolbuik Bil, de brachiosaurus, die altijd at en daarom vreselijk stinkende scheten liet. Over zijn vleugel vlugge tante Victoria, de archaeopteryx, die een snavel had en als eerste probeerde te vliegen. En dan is er nog het zwarte schaap van de familie, een ceratosaurus met de naam Gehoornde Harrie. Ooit had hij zo’n honger dat hij een hapje van zijn jachtmaatje nam en kannibaal werd…

Wil je dus veel leren over dinosaurussen, lees dan mee met Tony T. Rex! Hij zuigt je zo mee het boek in en geeft je een humoristische kijk op de wereld van de paleontologie. Achterin het boek staan trouwens zeer praktische tips om zelf fossielen te gaan zoeken. Je krijgt meteen zin zelf de aarde in te duiken door de aanstekelijke en enthousiaste vertelstijl van het boek. Joukje Akveld heeft het boek prachtig vertaald.

Vind je het net een stapje te ver gaan om zelf fossielen te gaan zoeken, bekijk dan vooral de grote kijkplaten met als titel ‘De grote fossielenzaal’. Daar vind je namen van musea van over de hele wereld waar fossielen van de beschreven dinosaurussen uit het boek te vinden zijn.

Ik zeg; sla het album snel open en blader mee met Tony…

 

the gravatar profile photo

Blog auteur Sigrid Olivier

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *