Het feest Andersom

Het feest Andersom
Categorieën: ,
Publisher:

‘Heb je weleens gehoord van het feest Andersom?’

Ken jij het feest Andersom? Nu vieren wij het niet meer, maar vroeger wel. Op Andersomdag deden kinderen het werk van grote mensen. En die grote mensen dan? Die moesten naar school!

In drie woorden

Humoristisch, origineel en kleurrijk

In meer woorden

Vandaag is het feest, want het is Andersomdag! Op deze dag moeten de vaders en moeders naar school en de kinderen doen het werk van de grote mensen. Ze werken onder andere als leraar, politieagente, verpleger of op kantoor. Grote mensen die te laat komen, spijbelende mensen, zieke mensen, de kinderen moeten het allemaal oplossen. Als dat maar goed gaat…

Het feest Andersom is een echte Biegel-klassieker. Het verschijnt nu voor het eerst als prentenboek. Er komt een groot scala aan beroepen voorbij. Een aantal beroepen staan centraal in de tekst, maar ook in de illustraties zijn veel verschillende beroepen te onderscheiden. Stereotyperingen worden gemeden. Zowel jongens als meisjes kunnen elk beroep uitoefenen, wat wij een prachtige boodschap vinden. Het boek biedt mooie aanknopingspunten om het met kleuters te hebben over hun droomberoep.

De kleurrijke illustraties zitten boordevol humor. Zo is de kleding van de kinderen veel te groot, wat er aandoenlijk uitziet, en staat er een spelfout op het bord bij de 6-jarige meester. In iedere illustratie zitten kleine grapjes verstopt. Je blijft naar de illustraties kijken en ontdekt zo steeds nieuwe grapjes en beroepen. Zelfs de schutbladeren zijn geheel in stijl. Er staan allerlei attributen op die passen bij een bepaald beroep en die je later ook weer tegenkomt in het verhaal.

Een origineel en kleurrijk verhaal met een flinke dosis humor waar kinderen vanaf 4 jaar van zullen smullen.

the gravatar profile photo

Blog auteur Reina Loonstra - Douma

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *