Het geheim van de voetbalheld

Het geheim van de voetbalheld
Categorieën: , ,
Publisher:

Wordt hier wel een eerlijk spelletje gespeeld?

Cas en Abel willen dolgraag bij de lokale voetbalclub. Ze staan al maanden op een wachtlijst, maar ze worden maar niet toegelaten. Belachelijk, vindt Joep uit hun klas. Hij regelt dat ze toch op proeftraining mogen komen bij zijn team. De training is een succes, maar dan blijkt de Silvercup gestolen. Even later vindt Cas in de schuur bij zijn huis de cup. Wie wil hem niet bij de club, en waarom? Hij moet met Abel bewijzen dat ze onschuldig zijn…

In drie woorden

Vooroordelen, discriminatie, voetbal

In meer woorden

Dit boek is een deel over voetbal en discriminatie in de bekende GEHEIM VAN-reeks.

Het is een makkelijk leesbaar verhaal met af en toe een illustratie en zal veel jongens en meiden die van voetbal houden aanspreken.

Het boek gaat over Cas en Abel die met hun vrienden van school vaak voetballen en daar ook heel goed in zijn. Ze willen graag bij de lokale voetbalclub voetballen en hebben zich ook aangemeld, maar ze worden maar niet toegelaten. Ze denken dat dat komt omdat ze een getinte huidskleur hebben en in de “slechte” wijk Buitenveld wonen die ook wel Vuilnisbelt wordt genoemd. Maar zou dat echt waar zijn? Als ze een proeftraining mogen doen, gaat dat heel goed en mogen ze bij de club komen voetballen. Maar dan blijkt een mooie beker uit de kantine te zijn gestolen op de avond van de proeftraining en die beker staat ineens bij Cas in de schuur. Wie zou dat gedaan hebben? Als het bestuur er achter komt dat de beker bij Cas staat, kan hij het lidmaatschap bij de club wel vergeten. Samen proberen ze het mysterie op te lossen zodat Cas en Abel bij de club mogen blijven. Maar of dat lukt?

Voor sportieve lezers van 8 tot 11 jaar.

 

Blog auteur Ivenka Gerbrandy

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *