Het geheim van de zwarte rots

Het geheim van de zwarte rots
Categorie:
Publisher:

‘Ontrafel jij het mysterie rondom de zwarte rots?’

Erin luistert graag naar de legende van de Zwarte Rots. Een grote, zwarte reus met scherpe punten. Alle boten die te dichtbij komen, zouden verdwijnen. Maar zijn de verhalen waar?
Op een dag verstopt Erin zich op haar moeders vissersboot. Ze gaat zelf op onderzoek uit… Tijdens de tocht is het mistig, plots varen ze recht op de Zwarte Rots af. De moeder van Erin gooit direct het roer om, maar Erin valt overboord. Ze verdwijnt in zee en zakt steeds dieper en dieper tot een mysterieus moment. Een hand tilt haar op en brengt haar terug naar het wateroppervlak. De zwarte rots is niet zomaar een rots, hij leeft. De rots beschermd alle dieren in de zee en brengt Erin veilig thuis. Terug op het land wil niemand naar Erin luisteren, de mensen willen de rots vernietigen. Erin besluit dat ze iets moet doen, ze moet de zwarte rots beschermen tegen de vernietiging en daarmee ook de dieren in de zee.

In drie woorden

Mysterieus, spannend en avontuurlijk

In meer woorden

Het geheim van de zwarte rots is een indrukwekkend verhaal van Joe Todd-Stanton. Het prachtige aan dit boek is dat hij zelf de illustraties heeft gemaakt waardoor het verhaal en de illustraties perfect in elkaar overvloeien. Op iedere pagina is zoveel te ontdekken over het leven in de oceaan. De zeedieren op de kaft zijn voorzien van een dik, glimmend laagje waardoor ze tot leven komen in je handen. Tijdens het voorlezen moet het boek gedraaid worden omdat niet alle bladzijden dezelfde richting op zijn gedrukt. Eén van de bladzijden is horizontaal gedrukt om een grote dimensie onder water te kunnen creëren. De natuur wordt hierin prachtig weerspiegeld. Een leuke bijkomstigheid van dit boek is dat het is gedrukt op natuurlijkvriendelijk papier.
Het boek is geschikt voor kinderen vanaf ongeveer vijf jaar. De natuur en mysteries zijn zeer aanwezige thema’s in het verhaal. Alleen de titel al maakt je nieuwsgierig. Er zitten veel herkenbare situaties in dit boek, die vooral voor kinderen erg duidelijk zijn. Zo hebben kinderen niet altijd het gevoel dat volwassenen naar hen luisteren en dat speelt een grote rol in dit verhaal. Door het feit dat Erin toch haar plan doorzet en ze er uiteindelijk in slaagt gehoord te worden, wordt duidelijk gemaakt dat opgeven geen optie is.

Een interessant boek voor ieder kind met liefde voor de natuur!

Blog auteur Ilona de Kok

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *