Het grote AVI boek van Paul van Loon

Het grote AVI boek van Paul van Loon
Categorieën: ,
Publisher:

‘Een Eng mag niet lief zijn, roept de Eng. Een Eng maakt bang!’

Dikke verhalenbundel van Paul van Loon voor kinderen die leren lezen. De spannende en grappige teksten lopen op in AVI-niveau van Start naar M4. Het bevat veel verschillende soorten teksten, zoals strips, moppen, versjes, toneellezen en (korte) verhalen. Zo kunnen kinderen lekker doorlezen op hun eigen niveau en is er voor iedere lezer wat wils.

In drie woorden

Afwisselend, leren lezen, grappig

In meer woorden

Wat een heerlijke bundel is dit. Hij is geschikt voor kinderen die beginnen met het leesproces. De eerste verhalen zijn op het niveau AVI- Start. De verhalen lopen op in moeilijkheid, zodat de laatste verhalen geschikt zijn voor kinderen die op AVI-M4 lezen. Dit zorgt ervoor dat de kinderen gedurende een langere periode verhalen kunnen lezen in dit boek.

De verhalen zijn erg divers. Uiteraard is er een verhaal over Dolfje in het boek opgenomen, maar ook minder bekende verhalen. De verhalen hebben als overeenkomst dat ze grappig of spannend zijn, het handelsmerk van Paul van Loon. De spannende verhalen boeien, maar zijn niet eng. Ze lopen allemaal goed af! Het leuke is dat er veel afwisseling in de verhalen zit. Er staan stripverhalen in, mopjes, maar ook versjes en toneelleesverhalen. Die laatste zijn verhalen die je met elkaar hardop kunt lezen. Iedereen heeft dan een eigen ‘rol’ en leest alleen de zinnen voor die bij zijn rol horen. Kinderen vinden dit erg vermakelijk. De afwisseling van de verhalen zorgt ervoor dat er voor elk kind iets naar zijn zin in staat.

Geschikt voor alle kinderen die net leren lezen en van afwisseling houden.

Blog auteur Dieke Grootscholten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *